Universitatea Parlamentul - cea mai mare din Romania

Universitatea Parlamentul - cea mai mare din Romania
Ministerul Educatiei a publicat recent topul universitatilor din Romania. A uitat insa un amanunt: cea mai mare universitate de la noi se afla de fapt in Parlament. 75 de parlamentari (45 de senatori si 30 deputati) predau in invatamantul superior. Daca avem atat de multi specialisti, cum de nu reusim sa facem reforma in Educatie?

In 2010, in Romania existau 49 de universitati de stat, 34 de universitati private acreditate si aproape 30 de universitati private cu autorizatie provizorie de functionare.

Nume grele ale politicii de la noi predau in invatamantul superior: Adrian Nastase, Victor Ponta, Sulfina Barbu, Daniel Buda, Lia Olguta Vasilescu, Mircea Cinteza, Dan Sova.

Pe langa acestia se mai afla doi ministri (Valeriu Tabara si Gheorghe Ialomitianu), fostul ministru al Educatiei, Mihail Hardau, patru rectori (Ecaterina Andronescu, Iosif Stefan Dragulescul, Florian Popa, Nicolae Popa) sau fostul sindicalist Catalin Croitoru.

Majoritatea predau la universitati de stat, astfel ca este ciudata trecerea prin adoptare tacita in Camera Deputatilor a unei legi care prevede eliminarea locurilor cu taxa tocmai de la universitatile de stat.

Legea incearca sa directioneze studentii catre universitatile private, ramase cu locurile goale, dupa dezastrul de la examentul de bacalaureat din acest an.

Initiatorul acestei legi este deputatul PDL Catalin Croitoru. Daca acesta are un inters direct, fiind profesor la particular, la Universitatea Dimitrie Cantemir din Bucuresti, surprinde pasivitatea deputatilor-profesori care predau la unitatile de stat.

Universitatile private sunt adevarate fabrici de diplome si profituri consistente (30-40% din incasari), dar in acelasi timp se plaseaza in coada clasamentelor privind calitatea invatamantului.

Printre parlamentarii care predau la universitati private (Dimitrie Cantemir, Nicolae Titulescu, Hyperion, Spiru Haret) amintim pe Adrian Nastase, Victor Ponta, Mugurel Surupaceanu, Sulfina Barbu, Titus Corlatean, Eugen Nicolaescu, Alina Gorghiu, Dan Radu Rusanu, Cristian Diaconescu sau Dan Ilie Morega.

Nu mai ramane decat sa ne intrebam cum reusesc acestia sa semneze zilnic condica de la Parlament, de unde incaseaza salariile si in acelasi timp sa si predea, unii dintre ei la mai multe universitati. Oricum, acesti parlamentari au de ce sa fie suparati pe ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, care a decis pe 6 septembrie ca aceste universitati private nu mai sunt acreditate sa organizeze studii de doctorat.

Vezi pe romaniacurata.ro Lista parlamentarilor care predau in invatamantul superior

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
18

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
104

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
24

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...