Unii angajati ai DGASPC prefera munca in strainatate, decat salariile diminuate!

Unii angajati ai DGASPC prefera munca in strainatate, decat salariile diminuate!
Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, acuzata la un moment dat de catre consilierii judeteni ca are prea multi salariati, pare sa-si reduca de la sine personalul, intrucat mai multi angajati au plecat in concediu fara plata si nu s-au mai intors la munca.
Daca anul trecut numarul angajatilor era in jurul a 1.200 de persoane, in prezent este de 1.026, printre care sunt si pensionari.

De asemenea, s-a diminuat si fondul de salarii al angajatilor DGASPC, chiar inainte de 1 iulie, prin acea reducere cu 25% a salariilor bugetarilor. Astfel, daca in luna iunie fondul de salarii era de 17,4 miliarde lei, in luna iulie s-a ajuns la 13,3 miliarde lei, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand fondul de salarii era de 26 miliarde lei.

"Avem 3 persoane care au solicitat concediu fara plata pe o perioada de trei luni, pe functii de asistent social, arhivar si ingrijitor, iar neintoarcerea lor la munca dupa acest timp este echivalenta cu o demisie, lucru care s-a si intamplat. Probabil sunt oameni care si-au gasit de munca in strainatate. Intr-adevar au scazut tare salariile, dar sunt convins ca noua lege de salarizare unica, ce va fi aplicata de la anul, va veni cu niste corecturi si va mai echilibra din salarii. Unde-i lege nu-i tocmeala, sunt constient ca salariile au scazut de la nivelul anului trecut, fie prin aplicarea Legii 330, fie prin disparitia unor sporuri ale CCM", a declarat Liviu Radasanu, directorul DGASPC.

Alti sase angajati ai DGASPC au solicitat concediu fara plata pe o perioada de trei luni, cereri ce le-au fost deja aprobate.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

astăzi, 20:14
2

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

astăzi, 19:23
41

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

astăzi, 18:43
47

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...