Unde va locui Traian Basescu: ce case de protocol i-a propus RA-APPS

La sfarsitul anului trecut, Regia Autonoma Administratia Protocolului de Stat (RA-APPS) i-a propus lui Traian Basescu sapte imobile care ar putea fi folosite de fostul sef al statului ca locuinte de protocol.

Cinci imobile se afla in Bucuresti si au suprafete cuprinse intre 273,90 de metri patrati si 440,65 metri patrati, informeaza Digi 24.
Celelalte doua imobile sunt in Snagov si au suprafete utile de 2.189,39 de metri patrati si, respectiv, 472 de metri patrati.
"Va rugam sa precizati o ordine de preferinta a imobilelor propuse a fi atribuite ca locuinte de protocol cu destinatia de resedinta, pentru a se putea intreprinde demersurile legale cu institutiile publice abilitate", precizeaza directorul general al RA-APPS, Georgian Gabriel Surdu, intr-un raspuns la o adresa transmisa de Traian Basescu.

Intre Traian Basescu si Victor Ponta a existat o disputa in ceea ce priveste locuinta care i se cuvine fostului sef al statului dupa incheierea mandatului.

La sfarsitul lui octombrie, Traian Basescu a declarat ca nu sta "cu caciula in mana" in fata lui Victor Ponta, ca sa ii dea "o casa din cele sapte ale lui" dupa terminarea mandatului de presedinte. El a afirmat ca a cerut o vila de la Snagov ca locuinta de protocol, dar ca aceasta va fi atribuita unei fundatii a Dacianei Sarbu, sotia premierului.

La randul sau, premierul Victor Ponta a declarat ca situatia locuintei va fi rezolvata cu respectarea legii si ca se va cauta in acest sens la RA-APPS o locuinta micuta, care sa nu deranjeze pe nimeni.

"Cred ca domnul Basescu, daca nu are nicio casa, sigur ca nu putem sa-l lasam in strada, sau daca Justitia nu are acum timp de dansul, cat mai sta liber trebuie sa-i dam ceva. Dar nu cred ca trebuie sa-i dam un ditamai palat la Snagov. O sa gasim o locuinta in Bucuresti. O sa respect legea, in sensul in care o sa ne uitam la RA-APPS...o locuinta micuta, ca sa nu deranjeze pe nimeni, ca daca e mare deranjeaza", a declarat premierul.

Victor Ponta a mai afirmat ca i s-ar parea "extrem de nedrept" ca actualul presedinte sa plece din functie cu "pensie si casa de la stat".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

Friday, 27 September 2024

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...

Elevii unei școli din Botoșani învață despre leadership și educație financiară la Târgul anotimpurilor! (foto)

Friday, 27 September 2024

"It takes a village to raise a child" spune un proverb și asta au reușit educatorii, învățătorii și profesorii Școlii Gimnaziale „Sfânta Maria” din Botoșani: ...

Eveniment de excepție marca BIZZ CLUB Botoșani (foto)

Friday, 27 September 2024

Pe 25 septembrie 2024, Hotelul Rapsodia din Botoșani a fost gazda workshop-ului „Vânzări cu IMPACT: Convinge Creierul Instinctual să spună DA”, susținut de Răzvan Curcubătă, ...