Un sucevean susține că a fost înșelat de un botoșănean pe OLX. A plătit 1.800 de lei pentru un telefon, dar a primit crengi și pietre!

Un bărbat din municipiul Suceava a sesizat Poliția despre faptul că a fost înșelat prin intermediul aplicației OLX.

La data de 2 septembrie 2024, victima a găsit un anunț prin intermediul aplicației OLX, prin care o persoană, al cărui nume postat era Herbert Andrei din orașul Darabani, județul Botoșani, avea la vânzare un telefon mobil marca Iphone 14, utilizat, pentru care cerea suma de 1.800 de lei.

Deoarece i s-a părut o afacere bună și dorea acel telefon mobil, care nou costa circa 3.400 de lei, a luat legătura telefonic cu vânzătorul și s-au înțeles să încheie vânzarea pentru suma cerută și bunul listat pe aplicație.

Transferul sumei de 1.800 de lei a fost făcut la aceeași dată de persoana vătămată, prin transfer bancar, anterior primirii telefonului mobil.

La data de 4 septembrie 2024, în jurul orelor 12.00, persoana vătămată a primit prin intermediul firmei de curierat la un punct de colectare aferent din municipiul Suceava.

Când persoana vătămată a ajuns acasă și a deschis coletul, a constatat că în acesta se aflau doar niște crengi și pietre, arată stireasucevei.ro.

Încercând să îl contacteze pe vânzător atât pe telefonul mobil, cât și prin intermediul aplicației OLX, a constatat că acesta l-a blocat și nu îi mai răspunde, dându-și seama în acest fel că a fost înșelat.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean agresiv cu propria mamă, reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție!

Wednesday, 18 September 2024

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, în cursul zilei de marți, 17 septembrie a.c., a încălcat obligațiile impuse prin ordinul de protecție emis de o ...

Produse susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiști în Botoșani și alte două localități!

Wednesday, 18 September 2024

Imobilele aparțineau unor persoane din Botoșani, Dorohoi și Șendriceni, bănuite de comiterea infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau simil...

Spectacolul „Piese de rezistență” se joacă în acest sfârșit de săptămână la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani

Wednesday, 18 September 2024

Regia artistică: Andrei Măjeri Scenografia: Șteff Chelaru Coregrafia: Victoria Bucun Sound design: Adrian Piciorea Video design: Andrei Cozlac Corepetitor: Incze Katalin Asistent ...