Un scurtcircuit a lăsat judeţul Botoşani fără energie electrică!

Un scurtcircuit a lăsat judeţul Botoşani fără energie electrică!
Reprezentanții Transelectrica au explicat, într-un comunicat de presă, că în urma unor lucrări efectuate la rețeaua electrică în localitatea Verești s-a produs un scurtcircuit care a dus la oprirea automată a mai multor transformatoare care au lăsat în totalitate fără energie județele Suceava și Botoșani, județul Neamț fiind parțial afectat.

Repornirea manuală a transformatoarelor a prelungit avaria în unele localități și până la o oră.

În același comunicat, reprezentanții companiei precizează că nu au putut descoperi până la acest moment cum s-a putut produce o asemenea avarie de la manevra făcută de lucrători.

Cauza incidentului este în curs de analiză.

"In data de 02.12.2013, ora 15:16, ca urmare a unei defectiuni aparute in statia Suceava la celula aferenta LEA (linia electrica aeriana) 110 kV Veresti, in cursul manevrelor de redare in exploatare a acesteia, s-a produs un scurtcircuit care a condus la declansarea in statia Suceava (apartinand CNTEE Transelectrica SA)  a Transformatorului 2 – 250 MVA, 400/110 kV, respectiv a Autotransformatorului (AT) 200 MVA, 220/110 kV iar in statia Stejaru (apartinand SC Hidroelectrica SA) a AT 200 MVA, 220/110 kV, respectiv a grupurilor 5, 6 CHE Stejaru. Simultan au declansat mai multe echipamente in reteaua de 110 kV (apartinand E.ON Distributie Moldova) si grupuri la producatorii independenti si autoproducatorii din zona. Toate acestea au condus la ramanerea fara tensiune a judetelor Suceava, Botosani si unei parti a judetului Neamt pentru o perioada de 2,5 minute. La ora 15:19 reteaua de 110 kV a fost repusa sub tensiune, urmand ca echipele E.ON Moldova sa inceapa realimentarea tuturor consumatorilor", se precizează în comunicatul de presă.

 


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
248

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
308

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
243

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...