Un român a scos la vânzare, pe Facebook, un tun din Al Doilea Război Mondial. A refuzat un schimb cu o mitralieră și l-a vândut în 24 de ore

Un român a scos la vânzare, pe Facebook, un tun din Al Doilea Război Mondial. A refuzat un schimb cu o mitralieră și l-a vândut în 24 de ore

Un craiovean a scos la vânzare, pe un grup de Facebook în care se publică anunțuri gratuite, nici mai mult, nici mai puțin, decât un tun despre care spune că ar fi din Al Doilea Război Mondial.

”Tun cu ghiulele din al 2'lea război mondial 3000 Euro cu transport", este textul anunţului, la care au fost adăugate mai multe fotografii, postat pe grupul Anunţuri Gratuite Craiova.

După cum era de așteptat, anunţul a stârnit un adevărat val de ironii la adresa vânzătorului şi a mărfii sale.

Sute de oameni au postat comentarii care mai de care mai haioase. ”Dai la schimb? Puţin folosit in Irak”, l-a întrebat cineva. ”Schimbi cu mitraliera? Bineînţeles diferenţa de la mine 3kg de coca”, a fost propunerea altui alt utilizator.

Culmea este că vânzătorului le-a şi răspuns, postarea care a stârnit cele mai multe reacţii fiind: ”Al meu are cauciucuri noi”.

Conform legislației în vigoare orice fel de armă poate fi vândută doar cu respectarea unui regim special strict. Excepţie fac armele dezafectate - cum este şi cazul tunului oferit spre vânzare -, care nu mai pot fi folosite decât pentru rol decorativ, deoarece elemente de percuţie au fost înlăturate, iar arma a fost deformată prin adăugarea unor elemente de blocare, scrie 3dot.com.

La aproximativ 24 de ore după postare, craioveanul a revenit cu un update şi a spus că tunul a fost vândut, fără a preciza preţul final. Oricum, cel pe care îl solicitase era echivalentul unei arme de vânătoare de bună calitate, dar nu una de top.

 

Spune-ne opinia ta