Un regizor si un scriitor, castigatorii Concursului de dramaturgie lansat de Teatrul pentru Copii si Tineret "Vasilache" Botosani!

Un regizor si un scriitor, castigatorii Concursului de dramaturgie lansat de Teatrul pentru Copii si Tineret "Vasilache" Botosani!
Concursul de dramaturgie pentru copii si tineret, competitie lansata de Teatrul "Vasilache" Botosani, a ajuns la final!   

Juriul, format din regizori, actori, scriitori, jurnalisti, a notat 15 piese inscrise la cele doua categorii de varsta: 4-10 ani si 10-18 ani.   

Au fost declarate castigatoare piesele "Calatorie in tara basmelor", de Gheorghe Truţă (scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania), din Lupeni, si "Cas-comoara soriceilor si pisicile electrice sau Imparatul gunoaielor", de Camelia Hâncu (regizor), din Bucuresti.   

Trei dintre piesele inscrise in concurs au fost eliminate, pe motiv ca au fost publicate anterior sau nu erau piese originale, ci bazate pe alte texte literare.   

Avand in vedere ca repertoriul pentru anul 2012 este deja stabilit, piesele declarate castigatoare vor fi montate pe scena Teatrului Vasilache in anul 2013. De asemenea, autorii vor primi şi tantieme în valoare de 2% din încasări, dupa montarea spectacolelor.   

Concursul s-a adresat tuturor creatorilor, indiferent de vârstă, din ţară şi străinătate, care scriu piese de teatru pentru copii şi tineret. Competitia a fost structurata pe două secţiuni: Copii -piese de teatru cu tematică specifică (vârsta 4-10 ani); Tineret - piese de teatru cu tematică specifică (vârsta 10-19 ani).  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum va arăta programul „Respect pentru pacienți”, anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:04
25

„În mandatul doamnei președinte Doina Federovici s-au realizat investiții extraordinare în unitățile medicale din județ. Avem echipamente noi, mobilier nou, saloane curate și c...

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
34

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
75

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...