Un pesedist ii scrie lui Antonescu: Sa fie pus la Cultura unul pentru care Acuzativul nu e o dilema

Un pesedist ii scrie lui Antonescu: Sa fie pus la Cultura unul pentru care Acuzativul nu e o dilema
Deputatul PSD Radu Mihai Popa i-a cerut presedintelui PNL Crin Antonescu sa se mai gandeasca daca liberalii chiar vor sa il propuna pentru functia de ministru al Culturii pe Gigel Stirbu, care a facut deja o greseala gramaticala in prima declaratie in fata presei.

Astfel, Popa sustine, intr-o scrisoare deschisa, ca liberalii ar trebui sa se gandeasca daca vor sa sprijine pentru sefia Ministerului Culturii un deputat "pentru care utilizarea Acuzativului, a Nominativului si acordurile pronumelor personale posesive nu reprezinta marea dilema profesionala a carierei", potrivit Digi 24.

"Recent, am citit cu mare atentie stirea care ne anunta nominalizarea PNL pentru fotoliul de ministru al Culturii, in persoana dlui Gigel Stirbu. Imediat, am aflat si opinia intelectualitatii, degajata din declaratia dlui profesor Andrei Plesu. Apoi, asa cum ne asteptam, a venit si replica sufocata de competente lingvistice a presupusului ministru.

Dl. Stirbu si-a plombat drumul spre minister prin lovituri mineresti in figura gramaticii, chiar daca alonja sa intelectuala, nu parea sa ne mai surprinda cu nimic", a precizat deputatul PSD in scrisoare.

El ii cere lui Antonescu sa se mai gandeasca daca vrea ca Stirbu sa ocupe scaunul Culturii, pe care au stat, de-a lungul timpului, oameni precum C.A. Rosetti, Titu Maiorescu si Nicolae Iorga, iar, mai recent, filosoful Andrei Plesu si scriitorul Marin Sorescu.

"Dar, ca sa nu mai prelungesc martiriul pudic al gardienilor din PNL, va solicit, dle Presedinte Antonescu sa va ganditi daca, pe scaunul pe care, anterior, au stat, printre altii, C.A. Rosetti, Titu Maiorescu si Nicolae Iorga, iar mai recent, filosoful Andrei Plesu si scriitorul Marin Sorescu, nu ar trebui sa vina un om, un liberal, pentru care utilizarea Acuzativului, a Nominativului si acordurile pronumelor personale posesive, nu reprezinta marea dilema profesionala a carierei", se arata in documentul adresat liderului PNL.

Deputatul Gigel Stirbu a fost propus oficial, vineri, de liberali pentru postul de ministru al Culturii. Rugat sa comenteze afirmatia lui Andrei Plesu, care a spus ca "un Gigel in plus nu mai conteaza", Stirbu a precizat ca este extraordinar de mandru de numele lui si ca le multumeste parintilor ca i l-au dat, declaratie in care s-a strecurat o greseala gramaticala.

"Sunt extraordinar de mandru de numele meu si le multumesc parintilor mei pentru numele care (sic!) mi l-au dat", a afirmat Stirbu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Angela Paveliuc-Olariu, despre odiseea ouălor încondeiate de Paște. „Cojile de ou aveau şi ele importanţa lor”

astăzi, 14:07
7

Pentru Angela-Paveliuc Olariu, aşa cum chiar ea recunoaşte, etnografia a fost un adevărat refugiu, unul care a purtat-o pe culmile frumuseţilor tradiţionale.Vorbeşte cu drag despre etnografi...

PSD Botoșani : „Lumina Sfântă să vă călăuzească pretutindeni, cu liniște și pace în suflet!”

astăzi, 13:09
28

Să întâmpinăm cu bucurie Sărbătoarea Paștelui și să împărtășim împreună taina Învierii Mântuitorului!Lumina Sfântă să vă călăuzească pret...

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
80

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...