Un pas important pentru Dimăcheni: drumuri asfaltate

Un pas important pentru Dimăcheni: drumuri asfaltate
Câteva sute de familii din Dimăcheni trăiesc o reală schimbare la faţă a localităţii în care domiciliază. După ani de zile de mers prin praf, acestea au, în sfârşit, parte de drumuri asfaltate. 6,5 kilometri de drumuri comunale au fost modernizate în această perioadă, prefectul judeţului deplasându-se miercuri, 7 octombrie, la faţa locului pentru a constata calitatea lucrărilor.

O comună care după 1990 nu a beneficiat de niciun metru pătrat de asfalt, are acum cca. 2 km de drum modernizat în localitatea Mateieni şi alţi 4,5 km de drumuri comunale asfaltate în Dimăcheni.
           
Fondurile din care au fost finanţate lucrările au fost asigurate de Guvernul României, Ştefan Cojocariu, primarul comunei fiind bucuros că s-a reuşit turnarea covorului asfaltic până la începerea sezonului rece.

"Constructorii mai au de lucrat la rigole, şanţuri betonate şi semnalizarea rutieră, însă ceea ce s-a făcut până acum aduce mare bucurie celor peste 600  de familii din comuna Dimăcheni. Mare parte a meritului este al domnului primar, care a solicitat constant sprijinul Guvernului pentru acest proiect", a declarat prefectul Costică Macaleţi.
           
Aflat la al treilea mandat de primar, Ştefan Cojocariu s-a arătat mulţumit că a reuşit prin  covorul asfaltic să lege cele 90 de familii din localitatea Mateieni de DJ 292, drumul judeţean ce duce la Dorohoi, dându-le astfel oamenilor posibilitatea să circule în condiţii civilizate . 

Comunicat de presă



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANAF a publicat ghidul RO e-Transport: amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor!

astăzi, 17:20
15

Prin implementarea sistemului RO e-Transport, principalul obiectiv al ANAF este de a reduce decalajul fiscal de TVA, prin monitorizarea în timp real a mișcărilor de mărfuri pe drumurile nați...

Șefii MAI băgați în ședință de prefectul Sorin Cornilă. „Este o perioadă plină de evenimente...” (foto)

astăzi, 15:44
106

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a convocat miercuri o ședință operativă cu șefii structurilor MAI din județ.La întâlnirea de lucru au participat Comisar șef Cost...

(A) Anunț de interes public pentru locuitorii comunei Mihai Eminescu

astăzi, 15:40
77

Primăria comunei Mihai Eminescu aduce la cunoștință tuturor locuitorilor comunei că, potrivit art. 2, alin (2) lit. d) din Legea 98/2016 privind achizițiile publice, primăria are obligația ca ...