Un pacient a murit înainte să fie transportat cu elicopterul SMURD

Un pacient a murit înainte să fie transportat cu elicopterul SMURD

Un bărbat de 74 de ani, care a suferit un infarct, a decedat înainte de a fi urcat în elicopterul SMURD chemat pentru a-l transporta la Iaşi. Incidentul a avut loc luni, când medicii de la Spitalul Dorohoi au solicitat transferzul pe calea aerului al unui bărbat diagnosticat cu infarct miocardic acut.

Starea critică în care acesta a ajuns la spital a continuat să se agraveze, iar cu puţin timp înainte de aterizarea elicopterului SMURD pentru a-l prelua, acesta a suferit un stop cardio-respirator. Cadrele medicale au reuşit să îl resuscitaze cu succes şi să îl stabilizeze, însă la scurt timp, inima acestuia a cedat din nou, chiar când era pe punctul de a fi preluat de cadrele medicale de pe elicopterul SMURD.

„Din păcate, pacientul a suferit un al doilea stop cardio-respirator în momentzul în care a ajuns la locul de aterizare a elicopterului. S-au început din nou manevrele de resuscitare, la care au participat şi colegii de la SMURD, însă pulsul pacientului nu a mai putut fi restabilit”, a precizat un medic din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi. 

Cu o zi înainte, elicopetrul SMURD a preluat un alt pacient din Dorohoi, un tânăr de 28 de ani diagnosticat tot cu infarct. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vine vacanța de 6 zile! Guvernul oferă o zi în plus pentru a face ”punte” între 1 Mai și Paști

astăzi, 13:40
30

Această decizie a fost luată având în vedere importanța religioasă și tradițională a Paștelui Ortodox, care cade în acest an pe 5 mai, aceeași săptămână cu una dint...

Botoșănean ridicat de acasă în cătușe și dus într-o celulă din Penitenciar!

astăzi, 12:33
193

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Flămânzi au identificat un bărbat, din orașul Flămânzi, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Botoșani un mandat de execu...

Lucian Trufin, PSD: „Voi continua dezvoltarea județului Botoșani prin experiența de 20 de ani în administrație publică, cu susținerea echipei PSD”

astăzi, 12:02
65

„Le mulțumesc botoșănenilor care au semnat pentru susținerea candidaturii mele la Președinția Consiliului Județean. În această campanie de strângere de semnături, am realiza...