Un nou scandal? Teza de doctorat a Ecaterinei Andronescu ar contine retete obtinute prin spionaj

Un nou scandal? Teza de doctorat a Ecaterinei Andronescu ar contine retete obtinute prin spionaj
Nicolae Toma, profesor la Facultatea de Chimie Aplicata din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti si coleg cu Ecaterina Andronescu, a acuzat-o, luni seara, ca teza sa de doctorat contine retete de "superfinisare" plagiate.

Acestea ar fi fost obtinute de sotia sa, in urma unui spionaj industrial la o fabrica din Statele Unite ale Americii.

Profesorul a explicat la Nasul TV ca sotia sa a mers la o fabrica din Syracuse si ca s-a intors cu niste retete de "superfinisare". Acesta a precizat ca sotia sa, Toma Gabriela, i-a propus sa vanda documentatia catre catedra Facultatii de Chimie pentru ca apoi sa se realizeze un contract cu CIROA Brasov pentru fabricarea unor elemente.

Singura conditie pusa de ei ar fi fost precizarea ca este vorba despre un contract de cercetare facut de Politehnica.

"Le-a adus aceste materiale in 1978, dar bineinteles ca nu s-au ocupat deloc. In toamna lui `79 eu vin in Facultate pe post de asistent si sotia imi zice: `Ma, faceti ceva cu contractul ala?`. In `80 ne-am dus la CIROA Brasov, ne-am luat banii, au inceput sa se fabrice acele materiale.
In perioada asta, Ecaterina Andronescu lucra la teza de doctorat. Retetele pe care le-a pus in teza de doctorat sunt furate de Toma Gabriela de la fabrica din Syracuse, Statele Unite. Teza se afla la Politehnica Bucuresti. Se cheama plagiat? Nu, se cheama spionaj industrial", a declarat profesorul.

Presedintele Traian Basescu i-a cerut, luni, Ecaterinei Andronescu sa depuna o declaratie pe proprie raspundere prin care sa asigure ca nu a plagiat sau a fost partasa la plagiat.

"N-am fraudat, n-am fost participanta la frauda si n-o sa fiu niciodata participanta la frauda. Afirmatia mea este argumentata de toate declaratiie: mi-am construit cariera si intreaga viata pe demnitate si corectitudine", a declarat aceasta in urma cererii sefului statului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sabina a plecat dimineață la școală, dar nu a mai ajuns acasă. Sunați la 112 dacă o vedeți!

astăzi, 21:42
98

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 13 ani, din sat Draxini, comuna Bălușeni.Fata a plecat de acasă marți dimineață, în jurul orei 7:00,...

Poliția în alertă: Copil de 13 ani dispărut, a plecat de acasă pe bicicletă, cu un ghiozdan în spate!

astăzi, 21:37
75

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui minor de 13 ani, din satul și comuna Dersca.Marți, în jurul orei 14:00, Vlăduț a părăsit domiciliul, iar p&aci...

Transportatorii de mărfuri și persoane, luați la verificat de polițiști!

astăzi, 20:31
42

În perioada 13-20 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune pentru verificarea legalității transportului de mărfuri și persoane pe raza întregul...