Un nou program de finanţare pentru împădurirea terenurilor degradate adresat autorităţilor locale

Un nou program de finanţare pentru împădurirea terenurilor degradate adresat autorităţilor locale
În perioada 18 iulie–19 august 2011 se va derula o nouă sesiune de finanţare în cadrul Programului de îmbunătăţire a calităţii mediului prin împădurirea terenurilor agricole degradate, program derulat de Ministerul Mediului şi Pădurilor, prin Administraţia Fondului pentru Mediu.

Ghidul de finanţare a fost aprobat prin Ordinul Ministrului Mediului nr. 1726 din 17 iunie 2011 şi a fost publicat în Monitorul Oficial cu numărul 466 din data de 4 iulie 2011.

Obiectul Programului îl reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul pentru mediu a proiectelor care vizează împădurirea terenurilor agricole degradate, reconstrucţia ecologică şi gospodărirea durabilă a pădurilor.

Scopul Programului îl constituie îmbunătăţirea calităţii mediului prin extinderea suprafeţei împădurite la nivel naţional, ameliorarea progresivă a capacităţii de producţie a terenurilor agricole degradate, menţinerea biodiversităţii şi dezvoltarea continuă a funcţiilor ecologice şi sociale ale pădurilor.

Sunt solicitanţi eligibili în cadrul Programului unităţile administrativ-teritoriale constituite potrivit Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, care au în proprietate/administrare terenuri degradate care pot fi ameliorate prin lucrări de împădurire, în vederea protejării solului, a refacerii echilibrului hidrologic şi a îmbunătăţirii condiţiilor de mediu.

Suma alocată sesiunii de finanţare este de 89 de milioane de lei, iar suma maxima care se poate aproba pentru fiecare proiect este de 3,5 milioane de lei.

Un solicitant poate depune, în cadrul sesiunii de finanţare, o singură cerere de finanţare pentru mai multe perimetre de ameliorare.

Finanţarea se acordă în proporţie de 100% din cheltuielile eligibile ale unui proiect, la care se poate adăuga eventuala contribuţie proprie.

Ghidul de finanţare al programului este publicat pe site-ul Administratiei Fondului de Mediu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - CS Mioveni, astăzi de la ora 20:00

astăzi, 11:12
3

FC Botoșani întâlnește formația CS Mioveni în barajul de menținere/promovare în Superligă.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!FC Botoș...

Ce spune generalul Grecu despre ”aparatul de zbor fără pilot” prăbușit în Botoșani

astăzi, 10:55
39

MapN a anunțat ieri, 16 mai, că este vorba despre ”un aparat de zbor fără pilot” de proveniență civilă. Mai mult, acesta nu avea armament și nici muniție.Asta după ce, î...

Senator Cristian Achiței: Așternerea straturilor asfaltice, finalizată pe întreaga lungime a DN 28B Botoșani-Tg. Frumos (Foto)

astăzi, 10:21
61

Coșmarul de zeci de ani de pe drumul care leagă Botoșaniul de Tg. Frumos a luat sfârșit. Zeci de politicieni au promis vreme de două decenii repararea drumului care ne leagă județul de re...