Un nou dosar al DNA privind activitatea conducerii IPJ Botoșani!

Un nou dosar al DNA privind activitatea conducerii IPJ Botoșani!
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Serviciul Teritorial Suceava, au deschis un nou dosar în ceea ce privește activitatea derulată de conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, după ce în urmă cu câteva săptămâni au demarat o anchetă ce îi vizează pe cms. șef Cristian Cucoreanu, suspendat din funcție, și pe cms. șef Andrian Osolinschi, șeful Serviciului Personal.

În noul dosar, procurorii fac cercetări legate de modul în care a fost destituit din funcție, în anul 2012, fostul şef al Serviciului Cazier Judiciar şi Evidenţă Operativă, Cristian Pînzar. Acesta a fost destituit la vremea respectivă pentru o presupusă situaţie de incompatibilitate, soţia sa fiind avocat.

Cristian Pânzar și-a dovedit nevinovăția și a contestat în Contenciosul Administrativ toate măsurile dispuse de conducerea IJP şi a făcut plângere pentru abuz în serviciu, fals şi uz de fals, acesta susţinând că eliberarea sa din funcţie s-ar fi dispus după ce ar fi fost măsluite o serie de probe.

În acest nou dosar instrumentat de procurorii DNA au fost deja audiați cei doi adjuncți ai Poliției Botoșani, Viorel Șerbănoiu și Mihai Bunduc, ca martori.

În primul dosar, Cucoreanu și Osolinschi sunt acuzați de abuz în serviciu, după ce un ofițer ar fi fost promovat în funcție fără respectarea reglementărilor legale.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sindicatele din Învățământ nu vor pentru profesori salarii diferențiate după performanță!

Joi, 16 Mai 2024
139

Sindicatele din Învățământ au început negocierile cu Ministerul Educației pentru criteriile care vor sta la baza salarizării diferențiate a profesorilor. Amintim că pe 1 april...

Un incendiu provocat de o oală uitată pe foc a creat panică într-un bloc din Botoșani!

Joi, 16 Mai 2024
399

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și o ambulanță aparți...

Sucevean amendat la Botoșani pentru transport ilegal de lemne!

Joi, 16 Mai 2024
74

În cursul zilei de miercuri,15 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul comunal din comuna Havârna, o autoutilitară...