Un Mos Craciun fericit: La copiii cu sindrom Down, sarbatoarea e plina de ingeri!

Un Mos Craciun fericit: La copiii cu sindrom Down, sarbatoarea e plina de ingeri!
Clipe unice, emotii negraite si momente de tandrete coplesitoare! Mos Craciun a simtit cum este sa fii iubit cu adevarat, ce inseamna dragostea neconditionata si, mai ales, cum arata copiii care nu asteapta cadouri, ci doar sa le daruiesti un zambet si un coltisor de suflet.

Sambata, la sediul Asociatiei "Ne trebuie speranta" a copiilor cu sindrom Down a fost sarbatoare. Mai mari sau mici, copii sau parinti, cu totii s-au bucurat de atmosfera de Craciun. Cu brad, colinde, jocuri si distractie oferita de un clown.

In sprijinul asociatiei au venit de aceasta data angajatii filialei BCR Botosani, care au fost impresionati de situatia copiilor cu sindrom Down si au dorit ca, impreuna cu Mos Craciun, sa ofere daruri si sa petreaca impreuna cateva ore.
 
"Am aflat de curand despre acesti copii, din pacate, nu stiam nimic de sindromul Down, nu stiam nici ca avem o asociatie in Botosani. Am primit un semn de la Asociatia "Ne trebuie speranta", le-am spus colegilor mei, care au fost impresionati si au fost de acord sa strangem bani din salariile noastre. Dupa ce am adunat bani, am mers la angajator si am spus: noi am adunat bani, vreti sa fiti alaturi de noi in aceasta actiune? BCR a spus: Da, la cat ati adunat, noi va dublam suma", a spus reprezentanta BCR.







Angajatii BCR au fost impresionati de copiii cu sindrom Down, ei afland mai multe si de la Paulina Bolohan, profesor la Scoala Speciala si reprezentant al Asociatiei "Ne trebuie speranta", care le-a prezentat oaspetilor momente din activitatea asociatiei, imagini si informatii despre copiii cu sindrom Down, despre cum sunt perceputi in societate si ce inseamna pentru ei integrarea si acceptarea.  

Unii dintre reprezentantii BCR (directori, consilieri) au venit insotiti de copiii lor.







Cadourile scoase din sacul Mosului, dar si cele oferite direct - bradul de Craciun, un aparat foto sau un video proiector, pentru ca micutii sa poata beneficia de filme si desene animate la sediul asociatiei - i-au incantat pe copii.

Emotionati si fericiti, copiii au spus poezii, au cantat, au dansat cu Mos Craciun, dar mai ales si-au manifestat fericirea si bucuria de a exista alaturi de noi. Pentru ca, obisnuit sa ofere daruri, Mos Craciun a simtit, de aceasta data, ce inseamna ca fii iubit cu adevarat, asa cum numai un copil cu simdrom Down stie sa o faca: ingereste si sublim!





 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
843

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
263

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
229

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...