Un general NATO avertizeaza ca pierdem razboiul cu Rusia. Nu pe cel din campul de lupta

Comandantul trupelor NATO din Europa, generalul Phillip Breedlove, sustine ca Occidentul trebuie sa faca mai multe eforturi pentru castigarea razboiului informational dus de Rusia.

Breedlove a atentionat ca liderii occidentali trebuie sa aiba o noua abordare in ceea ce priveste informatiile care circula pe Internet, una de reactie rapida care sa combata "povestile false" raspandite de Moscova pe retelele de socializare, scrie Business Insider, citand Associated Press.

Generalul NATO a declarat ca presedintele rus Vladimir Putin poarta si un razboi informational, ca parte a actiunilor sale in estul separatisti al Ucrainei.
"Trebuie sa ne angajam in acest razboi informational ca un grup de natiuni occidentale, ca o alianta. Modalitatea prin care pot fi combatute povestile false este sa le aducem la lumina, sa le expunem", a subliniat Phillip Breedlove.
Anterior, comandantul trupelor NATO din Europa a pledat pentru ca Occidentul sa ia in considerare toate instrumentele care pot fi folosite pentru a ajuta Ucraina, inclusiv trimiterea de arme defensive.
Generalul a mai aratat ca informatiile obtinute de NATO arata in directia unor evolutii militare "problematice" in estul Ucrainei si si-a exprimat ingrijorarea cu privire la sansele ca armistitiul semnat la Minsk luna trecuta sa fie respectat.
Declaratiile generalului NATO vin in contextul in care presa din Occident a criticat in repetate randuri masina de propaganda de la Moscova, sustinand ca rusii duc, in paralel cu actiunile din Ucraina, un razboi informational impotriva Europei si Statelor Unite.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Cel mai slab jucător din istoria lui FC Botoșani” a cucerit titlul, dar a ajuns în liga a doua!

astăzi, 12:22

Martin Fraisl a evoluat în sezonul 2018/2019 la FC Botoșani, unde a bifat 16 apariții. Aventura din România l-a ”traumatizat” pe portar, care a declarat că președintele ech...

Pădurari amenințați cu moartea de un botoșănean, cazul a ajuns în atenția procurorilor!

astăzi, 11:14

Bărbatul este cercetat sub aspectul comiterii a șase infracțiuni de ultraj. În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că, în perioada iulie-august a.c., în timp ce...

Percheziții imobiliare terminate cu cătușe. Botoșănean reținut după ce a furat doi viței!

astăzi, 10:48

În cursul zilei de marți, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr de 19 ani, din orașul Săveni. Tânărul este ce...