Un fost prefect, încarcerat în Penitenciarul Botoşani!

In urma cu cateva zile, un fost prefect a fost mutat din Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi in Penitenciarul Botosani, unde a fost incadrat intr-un nou regim de detentie.

Este vorba de fostul prefect al Iasului, Radu Prisacaru, care fusese incarcerat la regimul inchis si a solicitat in repetate randuri sa fie transferat la un regim semideschis. La Penitenciarul Botosani va beneficia de un astfel de regim mai putin riguros: sunt mai putini detinuti in camera, usile sunt deschise, au voie sa iasa la munca, sa primeasca mai multe vizite sau chiar sa iasa din penitenciar pentru a-si vizita familia. 

In prima faza, cand a fost arestat la Iasi, Radu Prisacaru a fost inchis intr-o camera cu 27 de persoane printre care criminali si violatori. Ulterior, a fost mutat intr-o camera de detinuti protejati, o camera in care se aflau oameni de afaceri si politicieni. A solicitat in repetate randuri sa beneficieze de acelasi regim de care a beneficiat si Relu Fenechiu. Pe data de 29 august 2014, Radu Prisacaru a formulat o cerere prin care a cerut sa fie lasat sa primeasca pui la rotisor in camera, la fel ca fostul sau sef de partid. 

Pe langa puiul la rotisor acesta a mai scris in cerere ca vrea orez fiert si placinta cu branza si stafide. A explicat ca doreste sa cumpere aceste produse prin intermediul magazinului alimentar din curtea unitatii, iar banii sa fie luati din contul lui. Mai mult, Radu Prisacaru a dat in judecata unitatea de detentie pentru a beneficia de un regim mai bland. 

"Petentul nu prezinta niciun risc pentru siguranta penitenciarului. Natura faptei pentru care a fost condamnat nu împiedica stabilirea unui regim inferior de executare, nefiind o infractiune violenta. Vârsta, starea de sanatate, disponibilitatea de a munci, lipsa antecedentelor penale, faptul ca pe perioada urmaririi penale, precum si pe întreaga perioada a executarii pedepsei dupa încarcerarea sa a avut un comportament ireprosabil, sunt elemente care-l recomanda pentru încadrarea în regimul de executare semideschis", se arata in plangerea depusa pe masa judecatorilor. 

Radu Prisacaru a ajuns in spatele gratiilor pentru a executa patru ani deinchisoare pentru luare de mita. Pe 17 august 2006, denuntatorul din acest dosar a mers la DNA si a formulat o plangerea impotriva lui Radu Prisacaru in care arata ca i s-au pretins 3 hectare teren pentru a-i fi retrocedata o suprafata de 16 hectare. Pe baza acestui denunt, fostul prefect a fost si arestat preventiv o perioada de timp. Si ceilalti acuzati din acest dosar au fost condamnati la pedepse cu inchisoare in regim de detentie. 

Sursa: Bună Ziua Iaşi

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de informare desfășurate de polițiștii de la Siguranță școlară în prima lună a anului școlar!

Wednesday, 2 October 2024

Abordarea activităților a fost pe mai multe subiecte, predominând prevenirea oricărei forme de violență în mediul școlar. Polițiștii Biroului Siguranța Școlară au fost prezen...

Lemne pentru foc asigurate de municipalitatea botoșăneană: Care sunt condițiile!

Wednesday, 2 October 2024

În condițiile în care unii botoșăneni deja s-au interesat dacă va mai fi continuată această formă de ajutor, edilii au decis ca Direcția de Asistență Socială să înregistr...

USR a reușit să corecteze în Senat nedreptatea făcută la pensie celor care au lucrat în condiții grele!

Wednesday, 2 October 2024

Legea este menită să ofere recunoaștere și sprijin celor care au lucrat în condiții de muncă grele, un pas spre corectarea unei nedreptăți flagrante din Legea pensiilor promovată de Guv...