Un fost polițist îi învață pe șoferi cum să urce la volan după ce consumă alcool! (Video)

Unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți polițiști a lansat un nou avertisment pentru șoferii români. El a spus după cât timp de la consumul de alcool e sigur să urce oamenii la volan.

Viorel Teacă a părăsit poliția după 27 de ani de activitate, dar continuă să le dea urmăritorilor lui sfaturi despre cum trebuie să se comporte în societate, pentru a nu avea probleme cu legea. De curând, ex-polițistul din Sibiu a făcut un experiment care i-a lăsat pe toți cu gura căscată.

Cei care obișnuiesc să consume alcool s-au întrebat adesea după cât timp pot urca în siguranță la volan și dacă dacă există o limită clară. Fostul polițist, originar din Slatina, a subliniat că totul ține de greutate, organism, cât și vârsta fiecăruia dintre noi. Bărbatul nu s-a oprit însă aici. El s-a filmat după ce a consumat 50 ml de țuică, 40 de grade, și le-a arătat fanilor rezultatul testului care indică nivelul de alcoolemie din aerul expirat.

”Totul ține de greutatea fiecăruia, de organismul fiecăruia, de vârstă și așa mai departe. Eu am 1,82 metri și 95 de kilograme”, a explicat Viorel Teacă.

În cât timp dispare alcoolemia?

Polițistul care a demisionat în vara anului trecut avea o valoare de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a așteptat să treacă 40 de minute, timp în care a mai mâncat câte ceva, după care a suflat din nou în etilotest. De această dată, însă, acesta a indicat valoarea de zero.

”La 40 de minute după ce am băut țuică, 50 de mililitri, putem să ne urcăm la volan”, a subliniat bărbatul, care are o experiență vastă în Poliția Română.

Imaginile cu el au strâns o mulțime de aprecieri și au atras peste 650 de comentarii.

”Stimate domnule Viorel… Apreciez că ați spus „țuică” … Și dacă spuneți că e de 40 de grade… e clar „febră”, comparativ cu cele 52 de grade+ în cazul pălincii… Experimentul este wooow, dar în nici un caz, nu m-aș risca”, a spus unul dintre urmăritorii fostului polițist.

Fostul polițist a realizat mai multe clipuri video de când s-a retras din Poliția Română, pentru a-i învăța pe oameni ce este bine și cum trebuie să se comporte în trafic. Internauții îl apreciază pentru acest lucru și nu de puține ori i-au cerut chiar ei să se filmeze într-un mod anume, pentru a-i educa pe șoferi, potrivit Playsport.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean agresiv cu propria mamă, reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție!

Wednesday, 18 September 2024

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, în cursul zilei de marți, 17 septembrie a.c., a încălcat obligațiile impuse prin ordinul de protecție emis de o ...

Produse susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiști în Botoșani și alte două localități!

Wednesday, 18 September 2024

Imobilele aparțineau unor persoane din Botoșani, Dorohoi și Șendriceni, bănuite de comiterea infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau simil...

Spectacolul „Piese de rezistență” se joacă în acest sfârșit de săptămână la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani

Wednesday, 18 September 2024

Regia artistică: Andrei Măjeri Scenografia: Șteff Chelaru Coregrafia: Victoria Bucun Sound design: Adrian Piciorea Video design: Andrei Cozlac Corepetitor: Incze Katalin Asistent ...