Un fost inspector general adjunct al ISJ atenţionează: "Una dintre condiţiile de la concursul pentru inspectori şcolari este discriminatorie şi abuzivă"

Un fost inspector general adjunct al ISJ atenţionează: "Una dintre condiţiile de la concursul pentru inspectori şcolari este discriminatorie şi abuzivă"
Un fost inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani susţine că una dintre condiţiile impuse pentru candidaţii care vor să participe la concursul ce va fi organizat pentru posturile de inspectori şcolari este discriminatorie şi abuzivă.

Prof. Daniel Botezatu face referire la posturile de inspector școlar chimie-fizică, respectiv istorie-geografie.

“ISJ Botoșani strecoară, șmecherește, între condițiile cumulative necesare pentru înscrierea la concurs una care nu e menționată în metodologia invocată, anume aceea că pentru posturile de inspector școlar chimie-fizică, respectiv istorie-geografie, pot concura doar candidații care au dublă specializare sau două specializări (chimie și fizică, respectiv istorie și geografie). Este pentru prima dată de când există ISJ când este impusă o asemenea condiție, abuzivă și discriminatorie, pentru că din start sunt eliminați foarte mulți potențiali candidați. Nu există precedent în ceea ce impune acum conducerea Inspectoratului Şcolar și fără a fi răutăcios, ca un absolvent al Facultății de Istorie a Universității AL. I. Cuza din Iași, specializarea Istorie, consider că sunt cel puțin la fel de bine pregătit în domeniul meu de studiu ca un absolvent cu dublă specializare Istorie - Geografie așa cum sunt la fel de sigur că există mulți alți absolvenți ai facultății de Geografie, specializarea Geografie, cel puțin la fel de bine pregătiți ca un absolvent cu dublă specializare Istorie – Geografie", susţine prof. Daniel Botezatu.

Acesta acuză că aceste condiţii au fost special stabilite pentru a facilita participarea la concurs a anumitor persoane agreate de conducerea ISJ.

“Este clar o nouă măsură prin care ISJ dorește să se asigure că funcțiile de inspector școlar  la fizică-chimie, respectiv istorie-geografie, vor fi ocupate de cine trebuie. Este, de asemenea, o măsură care poate fi contestată în contencios administrativ, tocmai pentru că este abuzivă și discriminatorie. Propun, dacă nu e prea târziu, să se introducă și alte condiții eliminatorii: toți candidații să aibă ochelari de vedere, bărbații să aibă măsura 42 la pantofi, doamnele să nu aibă copii, toți candidații să aibă permis de conducere și să dețină cel puțin un autoturism și, cel mai important, să aibă legitimația/carnetul de membru PSD. Pot să fie și din alt județ, dacă au recomandarea organizației PSD din localitatea de domiciliu. Recomand, pe această cale, tuturor celor care li se îngrădește dreptul de a candida la funcțiile de inspector școlar pentru Istorie  Geografie, respectiv Fizică – Chimie, să facă o plângere în instanță, pentru că li se îngrădește un drept, acela de a concura, de pe poziții de egalitatea, pentru ocuparea unui post. Atrag atenția celor care au introdus abuziv această condiție că prin decizia instanței se poate ajunge la anularea concursului și la sancțiuni cel puțin administrative pentru cei vinovați", a conchis Botezatu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
10

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...

Polițiștii de frontieră continuă să curățe Prutul de plase monofilament interzise de lege!

astăzi, 11:35
21

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu a...

Doliu în Educația botoșăneană: ”Cuvintele sunt de prisos acum, în fața unei astfel de vești…” (Foto)

astăzi, 10:35
1058

Cu profundă tristețe, colectivul Grădiniţei cu Program Prelungit ”Şotron” din Botoşani anunță dispariția unei colege. Educatoarea Gica Stanciu s-a stins din viață după o carier...