Un exemplu pentru cei bogati: Sotia lui Porumboiu îsi da pensia saracilor

Un exemplu pentru cei bogati: Sotia lui Porumboiu îsi da pensia saracilor

 Viorica si Adrian Porumboiu  

Cand ai o avere de peste 100 de milioane de euro, situatia celor din jurul tau poate parea neinteresanta. Nu este însa cazul tuturor oamenilor care au bani cat sa nu mai stie ce sa faca cu ei. Viorica, sotia lui Adrian Porumboiu, este un exemplu în acest sens. Femeia prefera sa duca o viata simpla si are ca principala grija sa-i ajute pe nevoiasi.

Barbatii din familia Porumboiu au iesit mereu în prim-plan, fie ca a fost vorba de Adrian, omul cu banii de la FC Vaslui si proprietarul unor afaceri care îi aduc anual peste 100 de milioane de euro, fie de fiul Corneliu, regizor mult premiat în ultimii ani la festivalurile internationale de film, si de celalalt baiat, Octavian, care conduce o parte din afacerile familiei.

Nu însa si Viorica, mama si sotie, care si-a sustinut din umbra familia. Fosta profesoara de limba si literatura romana la Scoala nr. 6 din municipiul Vaslui, de unde a iesit la pensie în anul 2007, nevasta lui Adrian Porumboiu este o prezenta foarte discreta în lumea mondena. Atentia presei nu i-a placut niciodata asa ca a preferat sa duca o viata cat se poate de simpla. Fara sa stie ce înseamna grija zilei de maine, Viorica Porumboiu încearca pe cat posibil sa le îndulceasca viata si celor care au probleme. Asa se face ca este foarte activa în tot ce înseamna actiuni caritabile.

In plus, aceasta îsi da si pensia unei familii nevoiase, pe care o "întretine" de pe vremea cand era profesoara. Atunci, cand era ziua de salariu, se întalnea la scoala cu femeia si cei doi copii pe care îi avea, si le dadea toti banii pe care îi primea dupa o luna de munca.

Viorica si Adrian Porumboiu nu se lauda cu donatiile pe care le fac, indiferent de suma sau de destinatia banilor. Putina lume stie ca sotii Porumboiu au cheltuit zeci de mii de euro pentru a sprijini constructia unei biserici din Vaslui. Au oferit apoi 4 clopote turnate în bronz la Innsbruck si au donat 7 cruci din inox, pentru turlele lacasului de cult.

sport.bzi.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
619

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
85

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
84

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...