Un dulce delicios de post: Salam de biscuiti

La 400 ml apa fierbinte adaugam 2 plicuri de ceai de fructe, lasam la infuzat 8-10 minute, apoi indulcim cu 3 linguri de zahar. Punem stafidele in 100 ml ceai fierbinte sa se umfle. Intre timp zdrobim biscuitii, taiem rahatul bucatele. Intr-o cratita punem margarina la topit, adaugam stafidele si restul de ceai, cacao, amestem bine sa nu se faca cocoloase praful de cacao, fierbem 1 minut la foc mic, stingem focul. Lasam putin sa se raceasca compozitia, apoi adaugam biscuitii rupti bucatele, rahatul taiat cuburi mici si coaja de lamaie. Se amesteca totul bine, apoi pe o foaie de celofan sau folie de plastic asezam compozitia si cu mainile umezite cu apa rulam sub forma unui salam. Se leaga folia la capete si se lasa salamul sa se raceasca, apoi se pune cateva ore in frigider, dupa care se taie felii de grosimea unui deget sau mai subtiri.
 
Ingrediente:  
-500 g biscuiti simpli
-350-400 ml ceai de fructe
-3 linguri de zahar
-3 vanilii
-1 lingura miere
-125 g margarina Unirea
-4 cuburi de rahat colorat
-2 linguri de stafide
-coaja rasa de la o lamaie mica
-3 linguri cacao

 

Pofta buna!

 

garbo.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneni în arest la domiciliu, sub supraveghere electronică!

astăzi, 10:28

În cursul zilei de joi, 18 decembrie 2025, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele a două persoane, de 47 ani, resp...

Cifrele dezastrului: Botoșani, județul cu cei mai puțini salariați din România!

astăzi, 09:53

Harta pieţei muncii din România arată o economie împărţită între două realităţi. În timp ce judeţele Cluj şi Timiş au reuşit să integreze peste 40% din populaţia ...

Expoziția de arte vizuale „Sărbătorile de iarnă, între imagine și narațiune”

astăzi, 09:00

Muzeul Județean Botoșani, Secția de Artă Plastică – Etnografie, organizează și prezintă publicului, în perioada 19 decembrie 2025 – 8 ianuarie 2026, expoziția de arte vizual...