Un dulce de week-end: Chec cu mere

Un dulce de week-end: Chec cu mere
Ce poate fi mai potrivit, in aceste zile de toamna trista si rece, decat un dulce de casa, aromat si vesel, cu fructe de sezon. Checul cu mere, in aceasta varianta, este o reteta frantuzeasca autentica. Un frantuzism care dovedeste ca preparatele rafinate nu sunt neaparat complicate, ba chiar din contra. Simplitatea este sinonima cu eleganta si gustul bun.

Ca sa pregatesti checul cu mere ai nevoie de: 175 de grame de faina, 125 de grame de zahar, trei oua, un pahar mic de iaurt simplu, trei linguri cu ulei, un plic de praf de copt, doua mere mari si frumoase din soiuri diferite, esenta de vanilie si scortisoara.

Catitatile sunt suficiente pantru o tava clasica, mare, de chec. Incepe sa prepari aceasta prajitura prin a pune intr-un vas zaharul, ouale intregi, praful de copt si amesteca bine, folosind un mixer. Adauga scortisoara si esenta de vanilie. Adauga paharul de iaurt si faina, apoi uleiul. Amesteca totul incet. Adauga unul din cele doua mere rase si amesteca. Unge tava cu unt si tapeteaz-o cu faina. Rastoarna compozitia in tava. Curata al doilea mar si taie-l in felii. Impaneaza checul cu feliile de mar.

Coace prajitura la foc mic (dar incalzeste bine cuptorul), circa o ora. Rastoarna checul din tava dupa ce s-a racorit. Checul este minunat, dupa ce s-a racit bine.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
1

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
22

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
33

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...