Un dulce de toamna: Prajitura de dovleac

Prajitura de dovleac, nemaipomenita pentru o zi de toamna!

Ingrediente necesare pentru prajitura de dovleac:

-500 g miez de dovleac
-3 oua
-7 linguri zahar brun
-3 lingurite de scortisoara
-200 ml lapte
-25 g unt
-un praf de sare

Mod de prepare prajitura cu dovleac:

Miezul de dovleac se taie in cubulete, dupa care se toarna intr-o cratita. Se adauga apa cat sa acopere cuburile de miez de dovleac si un praf de sare. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba 15 minute. Dupa ce dovleacul a fiert, se indeparteaza oala de pe foc si se scurge de apa. Miezul de dovleac se paseaza cu o furculita, pana devine un piure. Intr-un castron, se bat ouale. Se adauga zaharul, scortisoara, nucsoara si laptele. Se amesteca, dupa care se adauga piureul de dovleac. Se unge cu unt o tava, se toarna compozitia si se da la cuptorul incins pentru 45 de minute. Prajitura de dovleac este delicioasa atat calda, cat si rece.

garbo.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doi botoșăneni au adormit și au uitat oalele cu mâncare pe foc. Vecinii au sunat după ajutor!

astăzi, 08:30

În ultimele ore, doi botoșăneni au adormit și au uitat oalele cu mâncare pe foc. Mirosul de fum i-a alertat pe vecini, care au sunat imediat după ajutor. În ambele situații, ...

Taxă pentru mai multe categorii de contribuabili scutiți, avută în vedere acum. Ce spune șeful Casei de Asigurări de Sănătate!

astăzi, 08:00

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Horaţiu Moldovan, a declarat că până în 30 iunie va propune Guvernului un memorandum pentru eficientizarea cheltuielil...

„Nicolae Iorga – 154 de ani de la naștere” – Simpozion organizat de Muzeul Judeţean Botoşani!

astăzi, 07:50

Muzeul Judeţean Botoşani organizează vineri, 6 iunie 2025, ora 12.00, la Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Național „A.T. Laurian”, simpozionul „Nicolae Iorga &n...