Un deputat PD-L vrea sarbatoare nationala pentru rugaciune!

Un deputat PD-L vrea sarbatoare nationala pentru rugaciune!

 Mircea Lubanovici  

Recunoaşte că suntem un popor creştin, însă nu ştie la ce foloseşte ziua de duminică! Un deputat PD-L a ajuns la concluzia ca românii au nevoie de o zi in care să se poate ruga. Şi, bineînţeles, acea zi trebuie să fie sărbătoare naţională, deci liberă prin Constituţie!

După ce, în 2008, parlamentarii au făcut front comun şi au legiferat statul acasă de Rusalii, în 2010 un deputat PDL merge mai departe şi propune încă două zile nelucrătoare: o Zi naţională de rugăciune şi o Zi a românilor de pretutindeni.

Deputatul PDL Mircea Lubanovici a anunţat, miercuri, că va depune la Parlament două proiecte de lege, care să instituie Ziua naţională de rugăciune şi, respectiv, Ziua românilor de pretutindeni, ambele nelucrătoare.

"Voi propune o Zi naţională de rugăciune, pentru ca naţiunea română să aibă o zi nelucrătoare, în care poporul român, care se declară creştin, să poată să se roage. Să avem o zi, în care să putem să ne rugăm lui Dumnezeu", a spus Lubanovici, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că nu a stabilit, încă, data acestei Zile naţionale de rugăciune.

Lubanovici, deputat ales de diaspora, a precizat că propune ca pe 20 iulie, adică de Sfântul Ilie, să se sărbătorească Ziua românilor de pretutindeni. "Să încurajăm românii să se întoarcă acasă şi să nu uite de unde au plecat", a explicat deputatul PDL, citat de Mediafax.

Deputatul PDL a spus că va iniţia un alt proiect de lege prin care să încurajeze românii din diaspora să adopte şi să ajute copiii orfani sau persoanele cu dizabilităţi.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
14

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
30

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
141

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...