Un consilier local nu mai vrea să intre gratuit la Teatru și la Filarmonică! "Să reprezinte și un semn de protest!"

Un consilier local nu mai vrea să intre gratuit la Teatru și la Filarmonică! "Să reprezinte și un semn de protest!"
Unul dintre consilierii locali din municipiul Botoșani nu mai vrea să primească invitații pentru a intra pe gratis la spectacolele Teatrului Mihai Eminescu și la concertele Filarmonicii.

Consilierul Paul Onișa a propus și celorlalți colegi din Consiliul Municipal să nu mai accepte aceste invitații, pe care le-a numit “pomeni", spunând că nu este corect față de cetățenii care plătesc pentru a intra la aceste spectacole. Onișa vrea ca acest refuz să fie un protest vizavi de faptul că nu sunt gata lucrările de reabilitare și modernizare a Teatrului Mihai Eminescu.

“Aș vrea să fac o propunere, ca de aici înainte consilierii să nu mai primească invitații la Teatru sau Filarmonică și să dăm dovadă cetățenilor, cât ne-a mai rămas din mandatul acesta, că noi nu suntem profitori. Totodată, să reprezinte și un semn de protest față de faptul că Teatrul încă nu a fost terminat și nu vrem să fim profitorii unei săli improvizate pentru spectacole de teatru cum este cea de la Casa Tineretului. Propunerea mea este să nu mai acceptăm asftel de invitații. Să nu mai beneficiem de aceste invitații pentru că nu dă bine. Nu trebuie să fim noi primii care să intrăm la aceste spectacole pe bază de invitații, gratuit. Noi suntem capabili să plătim un bilet de intrare și să arătăm că suntem egali cu toți ceilalți cetățeni. Nu scrie nicăieri în regulament și în legea administrației publice locale că noi, consilierii, trebuie să avem aceste avantaje. Prefer să vă supăr cu adevărul și mai puțin să vă umplu de lingușeli", a spus Paul Onișa, luni, la ședința ordinară de Consiliu Local.

Onișa le-a mai spus celor din Consiliul local că nu ar trebui ca aleșii să stea cu mâinile încrucișate când “proiecte de anvergură au fost îngropate la nivelul municipiului Botoșani", fâcând referire la faptul că investiția la Teatrul Mihai Eminescu a stagnat.

Consilierul local Cătălin Alexa a spus că acordarea de invitații este o practică în întreaga lume, nu numai la Botoșani.

“E un obicei care se practică cu invitațiile pentru anumite personalități sau oameni care au capacitate de decizie, dar ce este mai trist este că unii consilieri nici măcar cu aceste invitații nu vor să vină la spectacole, darămite să mai și plătească", a afirmat Alexa.

La rândul său, Eugen Țurcanu a menționat că spațiul în care își desfășoară în prezent activitatea Teatrul M. Eminescu este unul adecvat.

“Am fost cu domnul director prin toate dependințele și mi-a arătat cum se organizează acolo, sunt condiții decente, este igienizat, este un câștig că s-a mutat pentru o perioadă Teatrul la Casa Tineretului. Discuția cu clădirea din centru este cu totul alta. Nu trebuie să dăm un mesaj  că boicotăm acțiunea pe scenele teatrului", a menționat Eugen Țurcanu.

 

Spune-ne opinia ta