Un consilier local cere demisia directorului Teatrului Vasilache!

Un consilier local cere demisia directorului Teatrului Vasilache!
Un consilier local, care a făcut parte din comisia care a analizat cele semnalate de Jordi Bertran, care îl acuză pe directorul Teatrului Vasilache de plagiat, cere demisia lui Floricel Aionițoaie.

Cosmin Andrei are un punct de vedere distinct față de ceilalți membri ai comisiei, respectiv consilierii locali Cătălin Alexa și Gabriel Murariu, în ceea ce privește situația directorului de la Teatrul Vasilache.

Andrei susține că Floricel Aionițoaie nu a specificat clar în numele cui a fost prezent la show-ul Românii au talent de la Pro TV.

"Directorul Teatrului de Păpuși a reprodus parțial opera artistică a trupei Jordi Betran, lucru pe care îl apreciez ca fiind destul de grav și, în consecință îi voi cere public demisia de onoare din funcția pe care o ocupă. În lumina faptelor prezentate și aducerii mele la cunoștiință și a altor aspecte din activitatea dumnealui în această instituție, voi cere public constituirea unei comisii care să analizeze activitatea managerului, ținând cont de prejudiciul de imagine adus instituției și autorităților publice locale", este punctul de vedere al lui Cosmin Andrei.

Prezentăm mai jos și punctul de vedere al consilierilor locali Cătălin Alexa și Gheorghe Gabriel Murariu.

Comisia Consiliului Local Botoșani constituită ca urmare a adresei dvs. a solicitat managerului Teatrului pentru copii și tineret Vasilache prezentarea unui punct de vedere față de solicitările dvs. Comisia s-a întrunit în plen în data de 19 august 2014 în vederea audierii managerului și formulării unui punct de vedere.

Vă comunicăm următoarele concluzii:

1. Trei artiști din Botoșani au prezentat un moment în cadrul emisiunii Românii au talent
2. Pentru acțiunea nominalizată de dvs. nu s-au utilizat și nu s-au obținut venituri de către instituție sau vreunul dintre artiști.
3. După afirmațiile managerului, schița prezentată este o parodie care are la bază un spectacol al Teatrului Vasilache, având denumirea Cartoon-Desen animat, a cărui premieră a avut loc în anul 2000.
Scenariul spectacolului respectiv a fost comandat de către teatru doamnelor Aurica Dobrescu și Mihaela Petraru, iar scenografia și regia spectacolului a fost semnată de către Valentin Dobrescu. Pentru acestea managerul a prezentat înscrisuri.
4. Același spectacol, dar cu numele Povestea omulețului alb Asmodee este pe afișul Teatrului Arlechino din Brașov
5 Nu este de competența CL Botoșani supravegherea respectării drepturilor de autor
6 În cazul în care dvs. considerați că v-au fost încălcate drepturile de autor sau drepturile conexe dreptului de autor vă rugăm să vă adresați instituțiilor abilitate în remedierea acestor neregularități

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
341

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
491

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
609

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...