Un consilier local a propus demiterea angajaților care au declanșat conflictul de la Filarmonică!

Un consilier local a propus demiterea angajaților care au declanșat conflictul de la Filarmonică!
Consilierul local Eugen Țurcanu a propus, joi, în cadrul ședinței de Consiliu Local ca angajații de la Filarmonică care au declanșat scandalul în instituție să fie demiși sau sancționați aspru.

Acesta a spus că numeroase conflicte și controale care s-au făcut la Filarmonică nu au făcut decât să prejudicieze imaginea instituției, aducând deservicii inclusiv municipiului.

“Acest scandal a făcut savoarea ziarelor can-can și, după evaluarea finală, situația a fost ca înainte. Drept urmare, propun sancționarea grupului care a inițiat acest scandal și chiar demiterea lor. Am făcut vreo trei comisii, finale, sferturi, semifinale, cupe, ne-am făcut de tot râsul. Am ajuns acum la aceleași concluzii. Ar trebui să ne cerem scuze acum. În general, cei mai slabi sunt principalii revoluționari", a spus Eugen Țurcanu.

La rândul său, consilierul local Florin Ghiorghiță a spus că protestatarilor ar trebui ă li se impune concertele anulate.

“Nu propun destituirea lor sau darea afara, ca e greu sa gasesti trompetisti, flautisti, violonisti, Eu cer sa li se impute sumele aferente spectacolelor care nu s-au tinut in timpul scandalului. Din fondurile de la cumatrii, nunti, pot sa isi permita acest lucru. Preocuparea lor trebuie sa fie pentru cultura, ca pentru asta sunt platiti. Cer recuperarea prejudiciului si plata dirijorilor care au venit la Botosani", a spus Ghiorghita.

“A fost o situatie care a adus prejudicii de imagine municipiului si, in general, vina nu apartine numai unei parti, ci ambelor. Ca s-a ajuns la aceasta hotarare finala a comisiei, asta nu insemna ca cei care au adus la cunostinat niste lucruri, nu au avut partial dreptate. Ramane raportul comisiei, concluziile care nu-si pierd din veridicitate. As recomanda ambelor parti implicate in acest conflict sa manifeste diplomatie, sa incerce sa discute si sa vada ce probleme sunt. Sa nu transformam o etapa de evaluare intr-o razbunare", a precizat si primarul Portariuc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
562

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
65

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
74

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...