Un comerciant de etnobotanice cere in instanta Politiei Locale sa ii restituie plicurile confiscate!

Un comerciant de etnobotanice cere in instanta Politiei Locale sa ii restituie plicurile confiscate!
Culmea tupeului la Botosani! Un comerciant de plante etnobotanice, sanctionat de Politia Locala si lasat fara marfa, a dat in judecata institutia, solicitand sa i se restituie plicurile confiscate.

Hotararea de Consiliu Local prin care se interzice comercializarea plantelor etnobotanice, adoptata in luna februarie de consilieri locali botosaneni, care prevede si sanctiuni usturatoare, nu l-a speriat pe un comerciant de etnobotanice, care isi comercializa marfa printr-o florarie de pe strada Primaverii.

Din cele cinci magazine de vise de pe raza municipiului Botosani, patru s-au inchis dupa ce consilierii locali au hotarat interzicerea lor, si doar cel de pe Primaverii a ramas deschis. Patronul magazinului a intrat in vizorul politistilor locali, mai ales ca unitatea era deschisa pana tarziu in noapte.

"Am supravegheat activitatea acestei societati, al carei obiect de activitate era florarie, si am constatat ca avea un program care se termina la ora 2-3 dimineata. In luna aprilie am efectuat un control, in urma caruia am dispus confiscarea a 34 de plicuri cu plante etnobotanice si am aplicat o amenda in valoare de 2.500 de lei. Noi am predat acele plicuri, pe baza de proces-verbal, la Inspectoratul Judetean de Politie, care a solicitat celor de la Antidrog sa analizeze continutul acelor plicuri. Noi cand am confiscat acele plicuri, cei de la magazin ne-au spus ca ele contin ingrasaminte, dar cum putea un gram de ingrasamant sa coste 20 de lei si, in plus, cand ne-am uitat pe instructiuni, se specifica cum trebuie utilizate, si a reiesit ca sunt substante interzise", a declarat Ioan Onutu, director Politia Locala.

Se pare insa ca patronul respectivului magazin nu s-a impacat cu ideea ca i-a fost data peste cap afacerea, motiv pentru care a dat in judecata Politia Locala si a cerut restituirea tuturor celor 34 de plicuri confiscate.

"Primul termen al procesului il avem pe 14 iunie la Tribunalul Botosani. Patronul respectivului magazin a cerut anularea procesului-verbal de contraventie si restituirea plicurilor confiscate", a precizat seful Politiei Locale.

Hotararea de Consiliu Local prevede ca cei care comercializeaza plante etnobotanice vor fi sanctionati contraventional, cu amenzi curprinse intre 2.000 si 2.500 de lei, iar in cazul in care se vor constata fapte care intrunesc elementele constitutive ale unei infractiuni, autoritatile locale vor sesiza si organele de cercetare penala. Concomitent aplicarii sanctiunii, agentul constatator va dispune, dupa caz, confiscarea si ridicarea produselor care fac obiectul contraventiei, in scopul distrugerii lor, precum si confiscarea veniturilor realizate din comercializarea ilicita a acestora.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
35

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
30

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
27

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...