Un ciclon ar putea afecta, duminica, nord-estul Romaniei

Un ciclon ar putea afecta, duminica, nord-estul Romaniei
Inca de sambata a inceput sa se formeze un ciclon la nord-estul Romaniei, care se va resimti in tara mai ales in zonele defrisate, cum este cazul Moldovei.

Ministrul Laszlo Borbely a declarat ca un nou val de ploi abundente ar putea afecta, duminica, in special judetele din Moldova, relateaza Mediafax.

"Duminica s-ar putea sa se formeze un nou ciclon, care va afecta mai ales Moldova, cu ploi insemnate", a declarat ministrul Mediului. Din fericire, nu este vorba despre un ciclon tropical, ci de unul de altitudine.

ANM: Situatia se poate agrava din cauza unui ciclon din Ucraina

Intr-o interventie la Antena 3, Borbely a mai spus si ca meteorologii vor da din 6 in 6 ore cate o precizare concreta, referitoare la codurile aflate in vigoare sau avertizarile hidrografice.

Cod galben de ploi pentru Moldova

Totodata, meteorologii au emis sambata un nou cod galben de ploi pentru Moldova.

Avertismentul intra in vigoare duminica dimineata, la ora 09.00 si se incheie luni, 5 iulie, la ora 09.00. In intervalul mentionat, in Moldova si in zona Carpatilor Orientali (inclusiv Carpatii de Curbura), cantitatile de apa vor fi insemnate si vor depasi local 25 l/mp si izolat 40 l/mp.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sindicatul „IMPACT” la ceas de sărbătoare: În 33 de ani peste 5.000 de dosare instrumentate pe rolul instanțelor de judecată! (foto)

astăzi, 15:08

Sindicatul „IMPACT” Botoșani împlinește, pe 8 mai 2024, 33 de ani de existență.Astfel că, Sindicatul „IMPACT” Botoșani are membri în 12 județe ale țări...

Primarul Cosmin Andrei a fost trimis în judecată de procurorii DNA!

astăzi, 14:46
185

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, a fost trimis în judecată, miercuri, de procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.Edilul șef al munic...

Alertă: Tânăr dat dispărut, după ce a plecat din Botoșani la Arad!

astăzi, 14:35
90

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui tânăr, de 27 de ani, din municipiul Botoșani.Botoșăneanul a plecat pe 21 aprilie a.c. în municipiul Arad, ...