Un britanic s-a transformat in varcolac

Un britanic s-a transformat in varcolac
Un britanic a decoperit pe "pielea sa" cum este posibil ca vinul pe care il bei sa iti cauzeze cele mai ciudate transformari ale trupului. Ken Walker, un britanic in varsta de 45 de ani, a observat cum unghiile si pielea sa au inceput sa creasca haotic, iar peste tot pe fata a inceput sa ii creasca par, intr-un mod foarte ciudat.

In acel moment, barbatul a realizat ca ceva nu este deloc in ordine cu el, informeaza cotidianul britanic Daily Mail.

Desi este chiar medic, Ken a fost bulversat sa constate ca vinul pe care l-a baut in serile tarzii din vacanta avea un efect de cosmar asupra trupului sau. Cu aceasta intelegere tarzie si-a dat seama si de modificarile pe care chipul sau incepuse sa le sufere.

"Era ultima seara din cea de a doua saptamana petrecuta in insula Tabago, din arhipelagul Caraibean, iar impreuna cu sotia mea asteptam un taxi care sa ne duca catre aeroport", povesteste Ken Walker, citat de cotidianul Daily Mail. "Insa, de-a lungul degetului aratator am observat cum mi-au aparut cinci sau sase arsuri, fiecare de dimensiunea unui nasture.

Mi-am explicat aceste arsuri prin faptul ca m-as fi putut rani in apa intr-un coral, in ziua precedenta. In rest, aspectul trupului arata inca bine", isi continua Ken incredibila poveste a transformarii in varcolac.

"Dupa o ce am ajuns acasa, la distanta de o saptamana, am observat ca se intampla ceva ciudat cu unghia de la degetul mare de la picior. Aceasta incepuse sa creasca intr-un mod foarte bizar si avea adunat sub ea un lichid ciudat. Mi-am inchipuit ca unghia mea ar fi putut fi ranita de la slapii cei noi sau de la scufundarile pe care le facusem in vacanta. Cand, insa, acelasi lucru s-a intamplat si la unghiile degetelor de la maini, a fost mult mai usor de explicat", mai povesteste ghinionistul medic.

Dupa trei luni de la vacanta, Ken Walker s-a dus la spital pentru a se supune unui control amanuntit. Diagnosticul pus de doctori a fost edificator. Ken Walker suferea de porphyrias. Porphyrias-ul este o boala care afecteaza peste 3000 de persoane, numai in Marea Britanie.

In total, exista cel putin 16 feluri diferite ale acestei boli. Porphyrias-ul este o boala a pigmentului pielii. Cazul ciudat al doctorului Ken Walker se explica prin faptul ca boala sa, porphyrias, in contact prelungit cu razele solare, cazul unui concediu pe o insula tropicala, produce si alte reactii ciudate, cum ar fi cresterea haotica a unghiilor si a parului de pe corp.

De asemenea, bautura in exces a avut si ea un rol negativ in evolutia bolii. Astfel se explica ciudatul mod in care Ken Walker a constatat ca vinul il transforma intr-un varcolac.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
39

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
33

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
37

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...