Un botoșănean a reclamat la Protecția Consumatorului că în loc soluție anticalcar în cutie a găsit sare!

Un botoșănean a reclamat la Protecția Consumatorului că în loc soluție anticalcar în cutie a găsit sare!

 Alexandru Zarug  

Un botoșănean care a cumpărat din Piața Mare o cutie cu soluție pentru prevenirea depunerilor de calcar din mașina de spălat a reclamat la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului că de fapt aceata conținea sare. 

Bărbatul a cumpărat soluția din Piața Mare, bucuros că face economie la bani, dând doar 10 lei pe cutie, față de 20 de lei cât este în magazine.

Când soția sa a vrut ă spele rufe, și-a dat seama că este ceva în neregulă, constatând că de fapt în cutie era sare, după cum spune bărbatul.

El a mers direct la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului.

Am luat de la moldoveni cutia, dar era sare. Soţia a pus puţin în maşina de spălat şi a observat că nu este ceea ce scria pe cutie. Când am pus pe limbă am văzut că este sare, a spus bărbatul care le-a solicitat inspectorilor OPC să demareze o anchetă astfel încât botoşănenii să nu mai fie păcăliţi şi să îşi distrugă maşinile de spălat.

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au demarat o anchetă și au făcut un control în Piața Mare.

Ei au constatat că unele cutii erau în regulă, dar erau şi cutii în care conţinutul nu părea a fi cel menţionat pe cutie.

La prima vedere aceste cutii par în regulă. Sunt intacte, au sigiliu. Vom trimite conţinutul la laborator şi vom vedea, a spus Alexandru Zarug, inspector CJPC care a adăugat:

Şi importatorul şi distribuitorul sunt români. Eu vreau să văd ce ingrediente conţine. Ar fi normal să scrie pe cutie. Pe cutie scrie: informaţii ingrediente şi o adresă. Eu trebuie să intru pe internet să văd ce conţine.

Cei care vând în piaţă susţin că aceste cutii sunt aduse fie direct din bazarul din Ucraina, fie sunt cumpărare din bazarul Suceava. 



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Programul Trenurile Soarelui 2024 ocolește Botoșaniul, ce orașe sunt pe listă!

astăzi, 16:26
66

CFR Călători a anunțat joi după-amiază începerea programului Trenurile Soarelui 2024, cu începere din 14/15 iunie.Într-un comunicat dat publicității, operatorul feroviar d...

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
34

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
71

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...