Un bărbat şi o femeie, prinşi că şedeau ilegal în Botoşani!

Un bărbat şi o femeie, prinşi că şedeau ilegal în Botoşani!
Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări Botoşani în cooperare cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani au desfăşurat, la data de 01 septembrie  a.c., o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale şi a traficului de migranţi, pe raza de competenţă.

Cu această ocazie, au fost depistați cu ședere ilegală o femeie și un bărbat, în vârstă de 39 respectiv 45 de ani, din Republica Moldova.

În urma verificărilor s-a constatat faptul că  persoanele au intrat legal în România și nu au respectat regimul specific micului trafic de frontieră.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de Imigrări au emis pe numele lor decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească țara noastră în termen de 15 zile. Totodată, au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 1.200 lei.

Potrivit Acordului încheiat între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind micul trafic de frontieră, zona de frontieră cuprinde teritoriul statelor părţilor contractante, care nu depăşeşte 30 de km de la frontiera de stat şi se află de o parte şi de alta a frontierei de stat dintre România şi R Moldova. Unităţile administrativ-teritoriale care sunt situate parţial în zona de 30 km şi parţial în zona cuprinsă între 30 şi 50 de km de la frontiera comună sunt considerate ca aparţinând zonei de frontiera. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
94

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
124

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
192

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...