Un bărbat aflat în moarte cerebrală a salvat viața unui botoșănean!

Un bărbat aflat în moarte cerebrală a salvat viața unui botoșănean!
Rudele unui bărbat aflat în moarte cerebrală au fost de acord îi doneze organele, decizia salvând un bărbat din Botoșani care făcea dializă de mai mulți ani.

Potrivit Ziarul de Iași primitorul rinichiului  este un bărbat de 58 de ani din judeţul Botoşani, care era în evidenţele Spitalului Dr. C.I. Parhon de 15 ani, iar de un an jumătate făcea dializă. Acesta era un pacient cronic, cunoscut cu nefropatie glomerulară cronică, fiind a 19-a persoană transplantată de la începutul anului. 

"Pacientul era unul dependent de dializă. Suntem recunoscători familiei donatorului pentru gestul pe care l-au făcut, deoarece a schimbat enorm viaţa acestui pacient", a precizat dr. Ionuţ Nistor, medic specialist nefrolog şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

De asemenea, reprezentanţii unităţii medicale susţin că îşi doresc ca, în perioada următoare, ambii rinichi prelevaţi să rămână în Iaşi.

"Vrem să facem un pas mai departe, să se facă ambele transplanturi la Iaşi, deoarece avem atât capacitatea necesară, cât şi un număr mare de pacienţi pe lista de aşteptare şi este păcat ca atunci când se face o prelevare din zona noastră să nu îi putem transplanta pe amândoi", a completat dr. Ionuţ Nistor, potrivit Ziarul de Iași.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
49

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
91

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
61

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...