Un bărbat a dat statul în judecată şi a cerut eliminarea rovinietei

Un bărbat a dat statul în judecată şi a cerut eliminarea rovinietei

Un bărbat a dat statul în judecată şi a cerut eliminarea rovinietei, dar şi restituirea ei pentru cele două autoturisme pe care le are.

Originar din Dolj, Mădălin Chipirlin, a invocat directivele europene care obligă statul român să crească siguranţa pe drumurile publice, totodată considerând că, în timp ce statul român încasează din roviniete sume astronomice, acestea nu se văd în siguranța de pe șosele.

“Timp de peste 12 ani Ministerul Transporturilor din România a ocolit sub diverse forme această directivă, și noi implementăm măsurile legale, alocând prin Compania Națională de Drumuri sub 1% din totalul bugetului încasat din vinietă pentru această tema, pentru această siguranță rutieră”, a explicat pentru ObservatorNews.ro Mădălin Chipirlin, cel care, de atfel este și președitele unui ONG care militează pentru siguranța rutieră.

Acesta susține că în prezent Compania de Drumuri primeşte sancţiuni frecvente chiar de la Poliţia rutieră. În ultimii cinci ani, a fost amendată cu peste o jumătate de milion de lei în Bucureşti, şi cu sute de mii de lei în Cluj, Craiova şi Braşov. În tot acest timp, pe drumurile României au loc zilnic accidente. Anul trecut, 2.300 dintre ele au fost foarte grave şi au necesitat descarcerare.

Mădălin Chipirlin speră ca demersul lui să ajute milioanele de şoferi români într-o țară cum este România, care are cele mai periculoase drumuri din UE, cu 96 de accidente mortale la un milion de locuitori, aproape dublu faţă de media europeană.

Sursa: ObservatorNews.ro

 

Spune-ne opinia ta