Un antreprenor botoșănean laudă beneficiile UE: ”Ne-a scos din nămol, din sărăcie, încă nu ne-a scos din corupție!” / ”Nu mai sunt hoți!”

Botoșăneanul, care și-a deschis o afacere în comună, este convins că, în acest moment, ”în România se câștigă mai bine decât în Europa”.

Un antreprenor botoșănean laudă beneficiile UE: ”Ne-a scos din nămol, din sărăcie, încă nu ne-a scos din corupție!” / ”Nu mai sunt hoți!”

 Vasile Corneanu  Foto: Captură / Observatorul de Nord

Vasile Corneanu, antreprenor din comuna Tudora, județul Botoșani, a deschis împreună cu familia sa o afacere în domeniul materialelor de construcție. El consideră că integrarea României în Uniunea Europeană a adus numeroase beneficii, contribuind la scoaterea țării din sărăcie și oferind noi oportunități economice și sociale.

”Uniunea Europeană ne-a scos din nămol, din sărăcie, încă nu ne-a scos din corupție, dar ușor-ușor lucrurile se îndreaptă spre bine. Piața europeană ne-a dat foarte multe satisfacții. S-au dus copiii afară, au adus bani, au venit și au construit. Au crescut salariile, au crescut veniturile. Singuri nu ne descurcam”, spune pentru Observatorul de Nord antreprenorul Vasile Corneanu.



Bărbatul spune că, atunci când România a intrat în UE, ”industria noastră era la pământ”. Lucrurile s-au schimbat, este de părere antreprenorul, însă crede că afacerile au succes mai mare dacă sunt păstrate ”în familie”.

”Era veche, depășită, cu utilajele și mașinile care erau nu făceam față concurenței Uniunii Europene. Toți întreprinzătorii muncesc, sunt prinși în activitate. În momentul când vezi că ai un chioșculeț, îți aduci un vânzător și tu stai și te plimbi, niciodată nu vei avea nimic. Totul se face mult în familie, în echipă”.

”Acum se câștigă mai mult în România decât în Europa”

Potrivit celor precizate de Vasile Corneanu, un alt beneficiu adus de aderarea la UE este acela al statutului angajaților.

”Angajații sunt mai respectați, au locuri de muncă, au crescut salariile. De la 200-300 de euro pe lună, acum se lucrează cu până la 1000 de euro pe lună. Acum se câștigă mai mult în România decât în Europa. Cei care au plecat în Italia la început, și-au făcut familii acolo, câștigă 2000-2500 de euro. Salariile au crescut foarte puțin, iar prețurile la noi au crescut foarte mult. Acum 20 de ani venea 100 de euro și lua un palet de BCA. Acum cu 250 de euro ia un palet de BCA. Aici, la noi, au crescut salariile, au crescut investițiile. Mulți vin cu bani de afară, muncesc 3-4 luni, vin cu bani și investesc aici”.

”Nu mai sunt hoți!”

Stabilitatea, confortul, siguranța financiară. Sunt alte câteva avantaje despre care vorbește Vasile Corneanu. ”Oamenii aspiră la confort, la baie, living, curți cu pavele, se asfaltează cu banii UE, există siguranța cu NATO, altfel nu ar fi nici tendința de a investi. Oamenii sunt stabili, chiar dacă vremurile sunt cum sunt. Se merge spre o economie mecanizată, și în agricultură. Cu cât se investește mai mult, cu atât scade nevoia de forță de muncă”.

Antreprenorul este convins că, în România, ”nu se mai fură” ca altădată. ”Nu se fură. Stau parcelele de porumb pe câmp până prin februarie. Nu este luat un știulete, doar dacă mai farmă mistreții. O mașină o lași în siguranță. Nu mai sunt hoți. În comuna asta nu știu dacă s-a mai raportat în ultimii ani o furăciune”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...