Un alt american prins pe picior greșit de polițiștii de frontieră botoșăneni!

Tânărul a vrut să treacă granița cu un permis primit cadou.

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț efectuează cercetări cu privire la un cetățean cu dublă cetățenie, R. Ucraina și americană, care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fantezist, eliberat de o asociație a conducătorilor auto, fără a deține și un permis de conducere internațional.

În cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 09:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Racovăț – ITPF Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieșire din țară, un cetățean SUA, în vârstă de 24 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în Republica Ucraina.

Bărbatul a prezentat la control un permis de conducere eliberat de autoritățile din Pennsylvania și un document intitulat permis de conducere internațional, având imprimate datele și fotografia sa, dar fără a respecta condițiile de formă și fond ale unui document autentic.

Oamenii legii au efectuat verificări specifice, în urma cărora s-a concluzionat că bărbatul nu este posesor al unui permis de conducere internațional, iar cel prezentat la control este un permis fantezist, fără a fi eliberat de o autoritate competentă, și nu îi acordă dreptul să conducă pe teritoriul României.

Tânărul a declarat că a primit cadou respectivul document de la un prieten care l-a cumpărat online cu suma de 200 de dolari.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România. La finalizarea cercetărilor, se vor lua măsurile legale care se impun.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Reacția lui Liviu Ciobotariu, după ce a încurcat-o pe Universitatea Craiova în Bănie!

astăzi, 19:37

După ce în etapa precedentă a învins-o pe Rapid, formația antrenată de Liviu Ciobotariu a obținut un nou rezultat pozitiv, având în vedere că Universitatea Craiova ocupă...

Vilă cuprinsă de flăcări la Botoșani, proprietarii au aprins focul cu benzină!

astăzi, 19:12

Un incendiu a izbucnit, duminică după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Baranca, comuna Cristinești. Bunurile aflate la mansarda unei case, dar și acoperișul locuinței, au fost c...

Universitatea Craiova - FC Botoșani 0-0! Remiză surprinzătoare în Bănie!

astăzi, 18:09

Meciul disputat între Universitatea Craiova și FC Botoșani s-a finalizat cu scor 0-0. Cele două echipe s-au întâlnit în cadrul etapei a 13-a pe stadionul „Ion Oblemenc...