Un agent economic botoşănean nu a permis accesul inspectorilor DSVSA, pentru a fi controlat!

  Controalele făcute de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Botoşani, în ultimele trei luni, s-au lăsat cu amenzi.

 Verificările au vizat agenţi economici care desfăşoară comerţ cu produse alimentare, alimentaţie publică, abatorizare, panificaţie, producerea, transportul şi distribuţia de produse alimentare.

Potrivit directorului adjunct al DSVSA, Rodica Zelincă, au fost aplicate zece amenzi în valoare totală de 58.200 de lei şi zece avertismente.

“Sancţiunile au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de igienă, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor de origine animală sau utilizarea de mijloace de transport neautorizate şi neigienizate sanitar-veterinar", a declarat Rodica Zelincă.

În timpul controalelor, inspectorii DSVSA s-au confruntat şi cu o situaţie mai neobişnuită. Unul dintre agenţii economici la care s-a mers în control a refuzat să le permită accesul în unitate. Acesta a fost amendat, iar dacă a continua să interzică accesul pentru control, reprezentaţii DSVSA vor cere ajutorul Poliţiei.

“Este singura dată când inspectorii de la siguranţa alimentară au fost refuzaţi în vederea verificării acestui obiectiv", a precizat Rodica Zelincă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dinamo București - FC Botoșani, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:26

Dinamo primește astăzi vizita celor de la FC Botoșani, în etapa cu numărul 11 a Superligii. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Dinamo! După trei înfrângeri consecutiv...

(P) Descoperă noile modele de garduri RUFSTER !

astăzi, 15:43

La RUFSTER fabricăm mai mult decât sisteme de învelitori pentru acoperișuri și fațade. Utilizând oțelul prevopsit ca materie primă, putem crea diverse produse pentru înch...

Evenimente sportive, culturale și religioase în atenția jandarmilor botoșăneni! (foto)

astăzi, 15:14

În acest sfârșit de săptămână, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a suplimentat efectivele operative angrenate în misiunile de asigurare a ordinii și siguranțe...