Ultimatum dat de Direcţia de Sănătate Publică pentru Sanatoriul Podriga! “Se vor sesiza instituţiile abilitate pentru a prelua cazul!”

Ultimatum dat de Direcţia de Sănătate Publică pentru Sanatoriul Podriga! “Se vor sesiza instituţiile abilitate pentru a prelua cazul!”
După ce au fost necesare şedinţe peste şedinţe şi un protest al salariaţilor de la Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga pentru ca reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică să accepte varianta montării unor filtre pentru a creşte calitatea apei utilizată de unitatea spitaliceacă, cei care trebui să emită o nouă autorizaţie sanitară de funcţionare au trasat şi nişte termene extrem de clare, care sună mai degrabă cu un ultimatum.

Printr-o adresă transmisă de Direcţia de Sănătate Publică către Sanatoriul de Neuropsihiatrie, semnată de directorul instituţiei, Silvana Tudorache, şi de medicul Felicia Beleca, şeful serviciului de supraveghere sănătate publică, s-a dat ca termen pentru montarea sistemelor de tratare a apei ziua de 21 iunie. În adresă se mai precizează că pentru analizarea probelor prelevate, după montarea acestor sisteme, sunt necesare 72 de ore, iar dacă rezultatele analizelor sunt conforme până vineri, 24  iunie, DSP va emite autorizaţia sanitară de funcţionare.

“Vă informăm că în situaţia în care nu veţi respecta termenele stabilite, Direcţia de Sănătate Publică Botoşani va sesiza instituţiile publice abilitate pentru a prelua cazul, întrucât se desfăşoară o activitate care pune în pericol sănătatea oamenilor", se precizează în adresa DSP-ului, fără a se menţiona care sunt instituţiile la care se face referire.

Reprezentanţii Nova Apaserv au mers marţi la Sanatoriul de la Podriga, în vederea montării filtrelor necesare. Rămâne de văzut ce se va întâmpla la finele acestei săptămâni, dacă DSP va da sau nu o nouă autorizaţie. Neemiterea acestui document pune în pericol funcţionarea sanatoriului, în condiţiile în care de mai bine de o lună unitatea nu mai primeşte niciun leu de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
178

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
368

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
101

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...