Ultima incercare: cum incearca avocatii lui Nastase sa-l scape totusi de inchisoare

Ultima incercare: cum incearca avocatii lui Nastase sa-l scape totusi de inchisoare
Unul dintre avocatii lui Adrian Nastase a declarat ca astazi va demara doua proceduri menite sa amane condamnarea fostului prim-ministru.

Avocatul Ion Cazacu a precizat ca Adrian Nastase l-a sunat la jumatate de ora dupa pronuntarea sentintei, atunci cand au discutat masurile care urmau sa fie luate mai departe.

"Am vorbit cu domnul Adrian Nastase la o jumatate de ora de la pronuntarea verdictului. Era un om calm, responsabil. M-a intrebat care sunt procedurile care pot urma. I-am explicat procedurile de punere in executare a pedepsei si ca nu exista un termen precis, iar organele pot veni oricand. El este un individ responsabil, dar in spatele acestui gest stau probabil cei sase ani de procese. Astazi voi face o cerere de amanare a executarii pedepsei si o contestatie in anulare", a declarat Cazacu pentru Adevarul.ro.

Cazacu a admis ca se vor adresa si Curtii Europene a Drepturilor Omului."Se poate ca CEDO sa amane mai mult timp acest dosar, dar cu siguranta plangerile care vor fi adresate la CEDO in perioada urmatoare", a mai spus avocatul.

Adrian Nastase s-a impuscat in biblioteca locuintei sale, dupa ce le-a spus politistilor veniti sa il ridice ca se duce sa isi ia cateva carti din birou. Un politist ar fi intervenit, incercand sa il impiedice pe fostul premier sa se impuste.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
20

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
22

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...

Rapid - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:47
28

Rapid și FCSB se întâlnesc în această seară în ultima etapă a play-off-ului SuperligiiVerifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Derby-ul din a...