UE modifica regulile legate de.... borcane

UE modifica regulile legate de.... borcane
Noile reglementari ale Uniunii Europene ar putea da o grea lovitura producatorilor particulari de produse ecologice. Acestea prevad interzicerea borcanelor refolosite de catre producatorii de gemuri, dulceturi, miere, sau alte produse alimentare.

In ciuda nemultumirilor exprimate de producatorii ecologici, care isi comercializeaza produsele facute in casa, amenzile impuse de UE ajung pana la 5.000 de lire sterline, scrie The Daily Mail.

 Intr-o scrisoare adresata enoriasilor, serviciul legislativ al Bisericii Anglicane avertizeaza ca, in urma atentionarii de la Agentia de Standarde in Alimentatie, membrii nu au voie "sa faca gem, sa il puna in borcane refolosite si sa il vanda sau chiar sa il dea gratuit la un eveniment public".

 Legislatia UE a interzis refolosirea recipientelor de acest fel in afara cazurilor in care sunt special facute cu acest scop. Obiectivul este sa previna scurgerea chimicalelor din containere vechi si, implicit, contaminarea produselor alimentare.

 Printre cei care si-au exprimat nemultumirea fata de prevederile UE legate de borcane se afla si secretarul britanic pentru Mediu, Owen Peterson.

"Refolosirea catorva borcane pentru vanzarea gemului de casa la targ este o traditie draga a vietii la tara in Marea Britanie. Nu a avut loc nicio condamnare de la introducerea acestor reguli si sper sincer ca nu va fi niciuna", a spus oficialul britanic.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
16

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...

FC Botoșani - FC Voluntari 0-0! Ne-am jucat cu ocaziile, salvarea de la retrogradare se decide la Galați!

astăzi, 16:30
187

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, 0-0, după un meci în care echipa a avut ocazii imense.Meciul a început modest, iar prima fază periculoasă a avut loc în minutul 36. Atu...

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume! (foto, video)

astăzi, 15:40
346

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...