UE finanteaza un proiect de 97.000 euro pentru copiii si tinerii institutionalizati din Botosani!

UE finanteaza un proiect de 97.000 euro pentru copiii si tinerii institutionalizati din Botosani!
Fundaţia Hope and Homes for Children România, in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani  au lansat miercuri proiectului ÎMPREUNĂ AZI PENTRU UN VIITOR INDEPENDENT, proiectul care se va desfasura pe o perioada de 10 luni în judeţul Botoşani.

Proiectul are o valoare de pana in 97.000 euro este finantat in totalitate de Uniunea Europeana si are în componenţă mai multe activităţi, printre care o evaluare a copiilor şi a serviciilor rezidenţiale pentru aceştia, formare profesională pentru personalul de îngrijire, un ghid de proceduri pentru dezvoltarea abilităţilor de trai independent şi un studiu de monitorizare a rezultatelor.

Grupul ţintă cuprinde 300 de copii şi tineri instituţionalizaţi din judetul Botoşani şi 196 de membri de personal care lucrează cu aceştia.

“Ne dorim ca in urma derularii proiectului sa crestem calitatea serviciilor furnizate copiilor si tinerilor, din judetul Botosani. In principal proiectul cuprinde opt servicii rezidentiale, vom elabora un instrument de valoare a nevoilor de dezvoltarea abilitatilor de trai independent al copiilor, in urma caruia vom face o analiza a acestor nevoi si vom demara formarea a 196 de membri de personal din cele opt servicii rezidentiale. Proiectul are ca obiective creşterea capacităţii profesionale a Fundaţiei HHC România, dar şi a partenerului, DGASPC Botoşani, de a furniza servicii de calitate pentru dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă la copii şi tineri instituţionalizaţi", a precizat Gabriela Ghiroltean, manager de proiect.

Cu excepţia managementului proiectului care va fi implementat la sediul solicitantului, activităţile proiectului care vor fi implementate în judeţul Botoşani sunt: stabilirea unui climat de colaborare între cei doi parteneri, elaborarea de instrumente de lucru necesare analizei nevoilor de intervenţie ale grupului ţintă, elaborarea unui Ghid de bune practici pentru o viaţă independentă, profesionalizarea grupului ţintă reprezentat de personalul angajat al partenerului şi evaluarea serviciilor oferite după formarea profesională.

Proiectul poate fi considerat un proiect cadru care poate fi preluat de către partener şi aplicat şi la restul serviciilor din subordinea acestuia.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
168

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
935

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
458

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...