UE a aprobat vaccinul anti-Covid Comirnaty, produs de BioNTech/Pfizer

UE a aprobat vaccinul anti-Covid Comirnaty, produs de BioNTech/Pfizer

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat azi primul vaccin anti-Covid, cel produs de BioNTech/Pfizer sub denumirea Comirnaty.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicității de EMA, începând de astăzi, statele membre UE pot începe imunizarea populației. România așteaptă primele 10.000 de doze în această lună, astfel încât personalul medical din unitățile de primă linie să fie vaccinat.

EMA a acordat o autorizare condiționată a vaccinului numit Comirnaty, dezvoltat de BioNTech and Pfizer, pentru persoanele de peste 16 ani, potrivit comunicatului oficial.

Comitetul EMA pentru medicamente umane (CHMP) și-a finalizat evaluarea riguroasă a vaccinului Comirnaty, concluzionând prin consens că sunt disponibile acum date suficient de solide cu privire la calitatea, siguranța și eficacitatea vaccinului pentru a recomanda o autorizație formală condiționată de introducere pe piață. Aceasta va oferi un cadru controlat și robust pentru a sprijini campaniile de vaccinare la nivelul UE și pentru a proteja cetățenii UE.

„Știrile pozitive de astăzi sunt un pas important înainte în lupta noastră împotriva acestei pandemii, care a cauzat suferințe și greutăți pentru atât de mulți”, a declarat Emer Cooke, director executiv al EMA. „Am atins această etapă grație dedicației oamenilor de știință, medicilor, dezvoltatorilor și voluntarilor din cadrul studiilor, precum și multor experți din toate statele membre ale UE”, a adăugat oficialul.

„Evaluarea noastră aprofundată înseamnă că putem asigura cu încredere cetățenii UE de siguranța și eficacitatea acestui vaccin și că acesta îndeplinește standardele de calitate necesare. Cu toate acestea, munca noastră nu se oprește aici. Vom continua să colectăm și să analizăm date privind siguranța și eficacitatea acestui vaccin pentru a proteja persoanele care sunt vaccinate în UE”, a mai spus acesta.

Un studiu clinic foarte mare a arătat că vaccinul Comirnaty a fost eficient în prevenirea COVID-19 la persoane cu vârsta de 16 ani, scrie Digi24.

Procesul a implicat în total aproximativ 44.000 de persoane. Eficiența a fost estimată la 95%.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Femeia dispărută din Curtești a fost găsită de polițiști

Miercuri, 30 Noiembrie 2022
321

Femeia de 66 de ani, din comuna Curtești, dată în urmărire miercuri, după ce familia a declarat-o dispărută, a fost identificată în municipiul Botoșani, informează Inspectoratul d...

Constructorii lucrează la Teatrul „Eminescu” și în zilele de sărbătoare (fotogalerie)

Miercuri, 30 Noiembrie 2022
257

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a efectuat miercuri o vizită de lucru pe șantierul deschis la Teatrul „Mihai Eminescu” în vederea restaurarea clădirii.În...

Femeie plecată de acasă în zorii zilei, căutată de familie și polițiști

Miercuri, 30 Noiembrie 2022
163

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani efectuează cercetări pentru identificarea unei femei de 66 de ani, din comuna Curtești, pe care familia a declarat-o dispărută...