UDMR nu intra la guvernare. Ponta: "Decizia finală este ca UDMR să nu facă parte din Executiv"

UDMR nu intra la guvernare. Ponta: "Decizia finală este ca UDMR să nu facă parte din Executiv"
Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, după runda de negocieri cu UDMR de la Parlament, că decizia finală este ca Uniunea condusă de Kelemen Hunor să nu facă parte din Guvern. 
 
Victor Ponta a anunţat, după discuţiile cu UDMR, că decizia finală este ca UDMR să nu facă parte din Guvern.

"Nu se pune problema unei participări politice a UDMR. Decizia finală e ca UDMR să nu facă parte din Guvern însă eu îmi menţin decizia să păstreze un dialog cu UDMR care e singurul reprezentant politic al maghiarilor în toate modificările pe care le vom face Constituţiei", a precizat Ponta.
 
Ponta a completat că reprezentanţii maghiarilor vor face parte din structurile care se vor ocupa de drepturile minorităţilor, dar că nu se pune problema unei participări politice a UDMR la guvernare.
 
Crin Antonescu şi Victor Ponta au avut luni o discuţie, în biroul preşedintelui Senatului, înainte de a purta negocierile cu UDMR. Potrivit RomâniaTV, în cadrul întâlnirii s-a convenit ca UDMR să nu fie cooptată la guvernare.
 
Înainte de discuţii, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a fost întrebat de jurnalişti dacă e dispus să accepte şi funcţii de secretar de stat. "Secretarii de stat nu fac parte din Guvern, nu sunt membri ai Guvernului", a răspuns Kelemen Hunor.
 
Kelemen Hunor nu a dorit să comenteze decizia BPC al PNL referitoare la faptul că intrarea la guvernare a UDMR nu ar fi oportună. "Nu discut, nu comentez decizia PNL, decizia PSD. Am venit la o întâlnire cu colegii din PSD şi după ce facem această discuţie vom da declaraţii", a spus Kelemen Hunor.
 
Întrebat dacă renunţă la dezideratul UDMR privind modificarea articolului 1 din Constituţie, Kelemen a răspuns: "Nu se pune problema".
 
La discuţiile cu USL pe tema participării UDMR la guvernare au mai venit Marko Bela şi Gyorgy Frunda.
 
Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat, luni, că liderii USL se vor vedea în cursul zilei cu reprezentanţii UDMR pentru a decide dacă Uniunea intră sau nu în coaliţia de guvernare. Întrebat despre decizia PNL de a nu accepta intrarea UDMR la guvernare, Ponta a spus că nu are cunoştinţă de o asemenea hotărâre.
 
Conducerea PNL a decis că nu doreşte ca UDMR să participe la guvernare, a anunţat, luni, vicepreşedintele PNL Daniel Chiţoiu, care a spus că hotărârea a fost luată în urmă cu două zile.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Materna Botoșani”, un program de succes al municipalității!

astăzi, 15:10
7

Implementat la inițiativa primarului Cosmin Andrei și viceprimarilor Liviu Toma și Bogdan Buhăianu, acest program a fost bine primit de către familiile care se află într-un moment deosebit...

Pompierii botoșăneni pe podium la etapa națională a Concursului de Atletism și Cros „Cupa A.S.P.R.” (galerie foto)

astăzi, 14:52
17

Patru subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani sunt printre cei mai buni dintre pompierii militari din România, la...

Zeci de botoșăneni au fost selectați în vederea angajării la Bursa Locurilor de Muncă!

astăzi, 14:28
59

La Bursa Locurilor de Muncă, desfășurată vineri dimineață, au participat 665 de cetățeni interesați să intre pe piața muncii. Din cei 665 care au fost prezenți, 135 au fost selectați pent...