UDMR a decis sa intre la guvernare: Vrea doua posturi de ministru si unul de vicepremier!

UDMR a luat decizia de a intra la guvernare alaturi de USD, potrivit Romania TV. Decizia a fost luata in cadrul unei intalniri a conducerii cu presedintii celor mai puternice organizatii judetene ale Uniunii.

Acestia ii cer premierului Victor Ponta doua posturi de ministru si unul de vicepremier. Intrarea la guvernare urmeaza sa fie validata de catre Consiliul Reprezentantilor Unionali care se va desfasura sambata la Targu Mures.

UDMR a stabilit si care sunt portofoliile pe care si le doreste in cabinetul Ponta III. Kelemen Hunor, presedintele Uniunii, urmeaza sa devina ministru al Culturii si vicepremier. Al doilea portofoliu vizat este cel al Mediului.

Desi nu a fost propus oficial, Korodi Attila este varianta cea mai probabila pentru acest minister. Pot aparea insa probleme cu PSD deoarece titularul acestui post este Rovana Plumb, presedinta Organizatiei de Femei a PSD, foarte apreciata in partid pentru activitatea de la Guvern.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, la Targu Mures, ca grupurile UDMR din Senat si din Camera Deputatilor reprezinta `limba cantarului` in privinta formarii unei noi majoritati, transmite Agerpres. De asemenea, el a mai spus ca exista trei variante intre care Uniunea trebuie sa aleaga.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...