Ucraineanul care a ucis cinci oameni în Suceava a primit interdicția de a părăsi România și de a conduce tiruri!

În acest moment se efectuează o expertiză prin care se va stabili dacă principala cauză a accidentului este explozia pneului sau dacă altele sunt motivele care au dus la acest carnagiu.

Șoferul ucrainean care a fost implicat în accidentul mortal din dimineața zilei de luni, 1 iulie, de pe drumul european 85, din apropiere de Cumpărătura, a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Bărbatul de 40 de ani, a primit interdicția de a părăsi România în această perioadă, dar și cea de a conduce autovehicule de mare tonaj, cum ar fi tirurile, scrie Monitorul de Suceava.

Măsurile au fost dispuse de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, care a preluat ancheta în cazul accidentului soldat cu cinci morți de la începutul acestei săptămâni.

Potrivit datelor de la dosar, ucraineanul neagă faptul că ar fi adormit la volan și spune că tragedia s-a petrecut din cauza exploziei unui pneu, variantă vehiculată încă de la bun început.

Individul a ajuns în România la începutul războiului din țara vecină, cel mai probabil pentru a nu fi luat pe front pentru a lupta împotriva armatei ruse. La firma SC Yulidey Spedition SRL Suceava era angajat de pe 8 februarie 2024, deși administratorul firmei, Tiberius Balan, a declarat acum câteva zile că ucraineanul lucra de anul trecut.

În momentul de față, inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava derulează controale la firma de transport pentru a lămuri toate aspectele legate de șoferul ucrainean și nu numai.

Între timp, inspectorii Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier (ISCTR) Suceava au finalizat analiza tahografului montat pe autobetoniera implicată în tragedia de luni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani, victorie în „Derby-ul Moldovei” înainte de începutul SuperLigii!

Duminică, 7 Iulie 2024
348

Deși mai sunt câteva zile până la startul viitoarei ediții de campionat, moldovenii au disputat un nou meci amical în cursul zilei de duminică (7 iulie), chiar împotriva un...

Complex comercial salvat de pompierii botoșăneni din calea flăcărilor! (foto)

Duminică, 7 Iulie 2024
1419

Un complex comercial de pe Calea Națională din municipiul Botoșani a fost salvat de pompieri, duminică, din calea flăcărilor. Un incendiu, pornit de la gunoiul menajer, s-a extins la peretele co...

Evenimente organizate de Arhiepiscopia Iașilor: PS Nichifor Botoșăneanul vine la Botoșani să sfințească o casă parohială!

Duminică, 7 Iulie 2024
523

În perioada 7 – 13 iulie vor avea loc mai multe evenimente organizate de Arhiepiscopia Iașilor. Cercuri pastorale și conferințe la Botoșani Duminică, la Biserica Parohiei &bdqu...