Ucraina fierbe: Militantii prorusi au confiscat sute de arme si au ocupat doua cladiri

Ucraina fierbe: Militantii prorusi au confiscat sute de arme si au ocupat doua cladiri
Politia din Ucraina a anuntat ca oamenii inarmati care au intrat, sambata, intr-un comisariat din orasul Slaviansk, aflat in estul tarii, au confiscat sute de arme, pe care le vor distribui protestatarilor prorusi din zona.

Ei ar fi reusit sa puna mana pe cel putin 400 de pistoale si 20 de pusti automate, informeaza CBC.ca.

"Scopul acestei interventii a fost sa obtina aceste arme, pe care le vor distribui protestatarilor din Slaviansk", a transmis Politia din Ucraina.

Totusi, un fotograf al agentiei Reuters, care se afla printre manifestanti, a sustinut ca nu a observat daca pistoalele si pustile au fost inmanate oamenilor care marsaluiesc pe strazile orasului.

Mai mult, politia ucraineana a mai anuntat ca militantii prorusi au ocupat intre timp o alta cladire, care este sediul cartierului general al serviciului de securitate.

Slaviansk este un oras situat in regiunea Donetsk, la 150 km de granita cu Rusia. In ultimele zile, in aceasta zona au avut loc proteste pentru alipirea de tara condusa de Vladimir Putin.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu în balconul unui apartament din Botoșani, proprietara a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 11:32
36

Deși era acasă, proprietara nu  și-a dat seama ca ard lucrurile din balcon. Un vecin a observat ca iese fum și a sunat la 112 după ajutor.La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaș...

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
71

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
48

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....