Ţurcanu: Vom susţine înfiinţarea de centre de permanenţă în fiecare comună

Ţurcanu: Vom susţine înfiinţarea de centre de permanenţă în fiecare comună
Fiecare comună din judeţul Botoşani ar urma să aibă centre de permanenţă care vor fi dotate cu aparatură, pentru îngijirea pacienţilor care nu reprezintă o urgenţă.  

Foarte multe persoane din județ ajung zilnic la Unitatea de Primiri Urgenţe, şi marea lor majoritate nu reprezintă cu adevărat o urgenţă, afecţiunile pe care le au putând fi foarte bine tratate în astfel de centre.  

Sprijinirea asistenţei medicale din mediul rural a fost discutată de către liberali în cadrul întâlnirii pe care au avut-o la Constanţa.  

"Vrem să creem centre de permanenţă în fiecare comună. Asta înseamnă că la spital vor ajunge doar cazurile grave. Avem un program, în bugetul pe 2014, este propunerea liberalilor. Vom susţine înfiinţarea de centre de permanenţă în fiecare comună, cu aparatura necesară. Vedem cum vom da banii. Ori dăm la primării şi primăriile să modernizeze centrele, ori la medici care să facă prin proiecte. Cetăţenii îşi doresc să aibă cât mai aproape asistenţa medicală. Nu cred că îi convine cuiva din Santa Mare să vină să îşi facă analizele la Botoşani", a declarat Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean.  

El a dat exemplul cabinetului medical de la Mihăileni, unde datorită dotărilor făcute de medic doar 3% din cazuri ajung la spital.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
1

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
26

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
23

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...