Turcanu, scos din sarite de Flutur: "Va dau cuvantul eu si atat, nu interveniti cand vreti dumneavoastra!"

Turcanu, scos din sarite de Flutur: "Va dau cuvantul eu si atat, nu interveniti cand vreti dumneavoastra!"
Infiintarea societatii Eco Sal, ce va functiona in subordinea Consiliului Judeteam si care se va ocupa de operarea serviciilor de salubritate in judet, a starnit o disputa aprinsa intre presedintele Consiliului Judetean, Florin Turcanu, si consilierul judetean din partea Miscarii pentru Botosani, Catalin Flutur.

Flutur a spus ca nu va vota proiectul de hotarare privind infiintarea acestei societati, intrucat nu respecta prevederile legale, acesta facand referire la faptul ca Radu Judele, administratorul public al judetului, a fost imputernicit sa numeasca membrii Consiliului de Administratie ai acestei societati.

"Va spun din start ca nu o sa votez acest proiect de hotarare. E posibil sa cadem cu totii intr-o capcana. Nu am nimic impotriva sa se mai infiinteze o societate, este corect si stabilit absolut corect, dar de pe la articolul patru incepem sa calcam in gropi. In primul rand nu o sa putem niciodata sa delegam contractul de gestiune acestei societati, pentru ca este obligatoriu sa se faca licitatie pentru aceasta activitate. Nu putem face delegare directa catre o societate pe care o infiintam. Si apoi picam in aceeasi problema ca la societatea de apa. Plenul Consiliului Judetean este cel care stabileste membrii AGA, dar noi nu putem sa stabilim un singur membru AGA. Trebuie si Primaria Stauceni sa fie prezenta. Nu putem sa imputernicim un singur om care sa numeasca Consiliul de Administratie de la aceasta noua societate, pentru ca nu se respecta defel Ordonanta 109. Sunt absolut convins ca aceasta Hotarare poate fi atacata in contencios de oricine este interesat, dar in primul rand de Prefectura, pentru ca nu respecta prevederile legale. Se imputerniceste domnul Radu Judele, administratorul judetului, pentru desemnarea membrilor Consiliului de Administratie. Haideti sa respectam Ordonanta 109. Nu poate o persoana sa fie reprezentantul nostru in AGA, iar persoana aceea sa stabileasca membrii Consiliului de Administratie", a spus Catalin Flutur.

Presedintele Consiliului Judetean i-a cerut secretarului judetului sa ofere explicatiile necesare privind legalitatea infiintarii acestei societati, insa Catalin Flutur a venit cu noi argumente care sa sustina cele declarate anterior.

Acest lucru l-a enervat la culme pe presedintele Consiliului Judetean, care i-a spus pe un ton ridicat: "Domnule consilier Flutur, stiu ca suntem in campanie electorala. Argumentati ce rau face judetului aceasta societate daca va fi infiintata? Cred ca e vina mea ca am acceptat sa transmitem in direct sedintele, ca vad ca sunt mai mult smecherii politice. Va faceti campanie. Vorbiti in alta perioada, nu in timpul sedintei. Va dau cuvantul eu si atat, nu interveniti cand vreti dumneavoastra. Cereti cuvantul si vi-l dau. Nu interveniti cand vreti", a spus Florin Turcanu.

Intr-un final, chiar daca consilierii Miscarii pentru Botosani au votat impotriva adoptarii proiectului de hotarare privind infiintarea Eco-Sal, acesta a trecut, USL avand majoritate in Consiliul Judetean.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii indemnizațiilor de handicap își vor primi drepturile bănești începând de mâine!

astăzi, 17:11
9

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Indemnizația lunară acordată persoanei cu handicap grav;- Bugetul personal complementar lunar pentru adultul cu handicap grav;- Indemni...

Modificări privind concediile medicale, lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical!

astăzi, 15:36
173

Medicii de familie pot acorda certificat de concediu medical pentru 7 zile calendaristice doar pentru o serie de afecțiuni, pentru un episod de boală.După cele 7 zile, în cazul acestor af...

Pompierii din Botoșani, chemați în ajutor la Salcea! De la ce a pornit focul și care au fost pagubele

astăzi, 15:15
226

Incendiul s-a manifestat cu degajări foarte mari de fum, norul de fum fiind vizibil de la mare distanță.Având în vedere intensitatea fumului negru, populația a fost avertizată pri...