Ţurcanu, despre medicul Prăjinariu: "Mai grav este faptul că un medic a făcut aceste sesizări după o perioadă lungă de complicitate"

Ţurcanu, despre medicul Prăjinariu: "Mai grav este faptul că un medic a făcut aceste sesizări după o perioadă lungă de complicitate"
Președintele Consiliului Județean, Florin Țurcanu, susține că cele expuse de medicul Eugen Prăjinariu de la Secția de Obstetrică și Ginecologie Botoșani reprezintă o pată neagră pe sistemul sanitar botoșănean, dar așteaptă ca acea comisie de anchetă constituită la nivelul Spitalului Județean Mavromati să spună dacă cele sesizate de cadrul medical se confirmă.

Șeful CJ a menționat că dacă într-adevăr la Maternitatea Botoșani se întâmplă neregulile la care a făcut referire medicul Eugen Prăjinariu, atunci situația este foarte gravă, dar trebuia ca acesta, dacă avea la cunoștință de toate situațiile în care o parte din personal nu își face presă, să iasă și să spună în momentul în care toate aceste abateri s-au produs.

"Dacă este adevărat mi se pare un lucru grav, dar mai grav de atât este faptul că un medic a făcut aceste sesizări după o perioadă lungă de complicitate. Atâta timp cât cunoști că se încalcă niște reguli, nu sunt medic, dar când citesc în calitate de părinte că un copil a fost vaccinat de două ori, că nu știu ce i s-a făcut, este o pată foarte neagră pe sistemul de sănătate public din Botoșani. La Maternitate merg persoane care își doresc copii și când îți aduci aminte că ai citit că nu știu ce medic a făcut niște afirmații foarte, foarte dure... Dacă sunt adevărate, avem o problemă noi, cu sistemul de sănătate, dar dacă nu, are o problemă acest domn doctor care trebuie să clarifice lucrurile în spațiul public, așa cum le-a aruncat. Dacă este un medic care își iubește meseria, la prima greșeală țipa tare", a spus Florin Țurcanu.

El a cerut conducerii Spitalului Județean să prezinte public dacă cele sesizate se confirmă, în caz contrar sistemul de sănătate din Botoșani va avea de suferit, iar mamele se vor teme să mai nască la Botoșani și vor pleca în alte județe.

Vezi Un medic de la Maternitatea Botosani dezvaluie neregulile din sistem - DOCUMENT

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
383

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
521

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
638

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...