Ţurcanu despre declaraţiile premierului: "Nu au un substrat real"

Preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, a reacţionat după declaraţiile făcute vineri la Botoşani de premierul Victor Ponta şi de vicepremierul Liviu Dragnea.

Florin Ţurcanu spune că nu a fost prezent la întâlnirea de la Primărie întrucât nu a fost invitat şi susţine că toate afirmaţiile făcute cei doi oficiali nu au un substrat real.

"Este o onoare pentru toţi locuitorii judeţului Botoşani să fie vizitaţi de primul-ministru, de viceprim-ministru, de ministrul sănătăţii, indiferent ce culoare politică au. Este bine să vină în judeţul acesta să vadă nevoile şi poate într-o zi vor susţine şi proiectele judeţului. Ce importanţă am fost eu în discuţia aceea şi nu ştiu de ce. În primul rând acea întâlnire a fost făcută de PSD şi cu şefii de colegii de la PSD şi au invitat pe cine au vrut ei. Cum să particip eu? Dacă era o acţiune administrativă, cu drag, nu eram eu, trimiteam un vicepreşedinte. Niciodată nu am refuzat. Dar dacă nu am avut nicio invitaţie...Cum să merg fără invitaţie", a spus Florin Ţurcanu.

Cât priveşte remarcile făcute de Ponta cu privire la Spitalul Judeţean Mavromati, şeful CJ a precizat: "Spitalul Judeţean este al meu? Eu am preluat Consiliul Judeţean cu spitalul cum era, am implementat programe, am alocat bani de la CJ pentru modernizare, l-am susţinut financiar pentru plata arieratelor, dar dacă este subfinanţat de Casa de Asigurări ce vină am eu? Dacă consideră că trebuie făcute controale să trimită, sunt convis că managerul spitalului îşi face treaba".

Florin Ţurcanu a ţinut să clarifice şi situaţia proiectelor finanţate de Ministerul Dezvoltării, de care a făcut vorbire vicepremierul Liviu Dragnea.

"Eu am trimis la minister de două ori, o dată când era ministru Eduard Hellvig am trimis cu maşinile undeva la 60 de proiecte, am şi adrese şi număr de înregistrare, le-am mai trimis o dată când era Dragnea. Eu am trimis şi nu mă poate acuza că nu am trimis. De ce am finanţat doar cele 13 proiecte: pentru că aşa spune adresa trimisă de Dragnea, cu prioritate apă şi canal peste 60% grad de execuţie, şi drumuri şi podeţe, am finanţat astea şi am terminat banii", a încheiat Ţurcanu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii unui liceu dintr-o localitate din Botoșani au spus, de Ziua Internațională a Educației, STOP violenței! (foto)

Friday, 4 October 2024

Activitatea face parte din cadrul proiectului educațional interinstituțional „Copilărie în siguranță!ʺ, care se va derula pe parcursul anului școlar 2024-2025. Scopul activității ...

Amenzi usturătoare aplicate de către inspectorii ITM Botoșani angajatorilor găsiți în neregulă!

Friday, 4 October 2024

În urma controalelor, au fost constatate 86 deficienţe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenționale, din care 2 avertismente și 5 amenzi, &...

Decizie a Parlamentului: PFA-urile, întreprinderile familiale și întreprinderile individuale își vor putea schimba regimul juridic!

Friday, 4 October 2024

Prin excepție de la prevederile art. 21, 27 și 33, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale vor putea opta, după minimum un an de funcțio...