Turcanu despre colaborarea cu PSD: "Nu pot eu, presedintele PNL Botosani, sa blochez un protocol national!"

Turcanu despre colaborarea cu PSD: "Nu pot eu, presedintele PNL Botosani, sa blochez un protocol national!"

FLORIN TURCANU, deputat de Botosani, lider PNL Botosani

Liderul liberal si-a nuantat sensibil declaratiile politice vizavi de PSD! Daca in ultimele zile facea declaratii publice prin care se arata sustinator al intelegerii cu PDL, mergand pana la a spune ca Antonescu nu va putea decide nimic la Botosani fara incuviintarea sa, astazi, Florin Turcanu spune ca va semna protocolul cu PSD, fiind vorba despre "o alianta pe care mi-am dorit-o"!  

Detaliile vor fi stabilite sambata, cand Florin Turcanu spune ca a fost invitat la o discutie cu Victor Ponta, la Cabana Stejarul, discutii care, a punctat liderul liberal, vor privi doar viitorul.

"Maine voi participa la Stejarul la o intalnire cu domnul Victor Ponta. El este cel care m-a invitat. Eu, impreuna cu alti doi colegi din partid, vom vedea ce doreste sa discute cu PNL Botosani. Vreau sa va spun ca vom discuta doar de viitor, pentru ca trecutul este asa cum il stim cu totii. Vom astepta semnarea protocolului la nivel national si, din informatiile pe care le am, luni va fi facut si public. Daca protocolul va fi semnat si vor fi respectate conditiile, putem discuta si la nivel judetean de o posibila colaborare cu cei de la PSD, chiar la nivelul CJ. Vreau sa fiu insa foarte clar, noi, liberalii, avem un obiectiv si ne dorim sa avem candidat la CJ Botosani, la alegerile din 2012, care vor avea loc pe noua alianta, si e posibil sa putem vorbi cu social-democratii si de o colaborare corecta. Putem trece peste orgolii, peste tot ce a fost intre noi, ca in 2012 sa castigam cu peste 60% si CJ si primariile, unde poate vom merge impreuna", a declarat Florin Turcanu.

Liderul PNL Botosani a devenit ceva mai retinut si in privinta schimbarii vicepresedintelui CJ, Cristian Achitei, dand de inteles ca intr-un viitor apropiat i-ar putea sprijini pe social-democrati in indepartarea acestuia din scaunul de la conducerea CJ.

"In ianuarie nu se va intampla nimic legat de CJ, insa nu pot eu, presedintele PNL Botosani, sa blochez un protocol national. Vom vota aceasta alianta pentru ca mi-am dorit-o si impreuna vom reusi sa rezolvam o problema: in maxim 3 luni de zile sa dam jos Guvernul si sa instalam unul care sa functioneze in interesul cetateanului", spune Turcanu.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mesajul colegilor de la Psihiatrie, după moartea Cristinei: „De azi înainte o vom căuta doar în inimile noastre...”

astăzi, 11:41
35

Dr. Florina Rotariuc, șefa Centrului de Sănătate Mintală din cadrul Secției de Psihiatrie a Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, a transmis un mesaj de condoleanțe după v...

Examenul național de definitivat la Botoșani: Peste 100 de candidați înscriși, unde are loc examenul!

astăzi, 11:14
58

La nivelul județului Botoșani, proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2024, se va desfășura miercuri, 24 iulie 2024, î...

Experiența unui tânăr agronom din Botoșani în Noua Zeelandă: ”Am învățat cum să lucrez cu sisteme de irigații, utilaje și softuri noi!”

astăzi, 10:50
73

Ștefan Emanuel Covaliu, un tânăr 24 de ani din Dorohoi, masterand al Facultății de Agricultură USV Iași, a ajuns în Noua Zeelandă la o multinațională care se clasează în to...